Kaip nurodo „Lietuvos energija” per vertybinių popierių biržą, planuojama, kad naujoji jėgainė bus apie 50 MW elektrinio ir apie 110 MW šiluminio galingumo, naudos biomasę bei kitą vietinės kilmės kurą. Planuojamo projekto vertė gali siekti apie 200 mln. eurų (690 mln. Lt). Numatyta, kad pagrindiniu projekto partneriu bus „Fortum“, kuris ir koordinuos pirmojo etapo darbus.

Šiame ketinimų protokole numatytas pirmasis etapas apima žemės sklypo paiešką, elektrinės aprūpinimo kuru studiją, veiklos galimybių ir priešprojektinės studijos parengimą, projekto vystymo plano su strateginiu poveikio aplinkai vertinimu ir elektrinės poveikio aplinkai vertinimo programos parengimą ir patvirtinimą. Įvertinus pirmojo etapo darbų rezultatus, „Lietuvos energijos” valdyba priims sprendimą dėl tolimesnės projekto eigos ir investicijų.

Vilniaus meras Artūras Zuokas teigė palankiai vertinantis tokį „Lietuvos energijos“ žingsnį, nors Energetikos ministerija ir priešinasi „Dalkios“ planams sostinėje statyti biokuro katilinę.

„Būtų sunku komentuoti, nežinant detalių. Bet manyčiau, kad yra gerai, kad kuo daugiau yra norinčių statyti. Vadinasi, bus konkurencija. Vadinasi, galėsime turėti geriausią pasiūlymą už geriausią kainą ir, be abejo, tiktai tą siūlymą, kuris mažintų šilumos kainą. Kada matysime realius siūlymus, o ne tik pareiškimus, galėsime detaliau pakomentuoti. Bet aš sveikinu – kuo daugiau konkurencijos, tuo daugiau Vilniaus miesto gyventojai laimės“, - sakė A. Zuokas.

Anksčiau apie savo planus statyti biokuro jėgainę Vilniuje yra pranešęs koncernas „Dalkia”. Numatomos investicijos yra apie pusę milijardo litų.

Primename, kad „Fortum Heat Lietuva” Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje (LEZ) planuoja statyti iki 200 MW galios jėgainę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją