Jis priminė, kad koncernas "Gazprom", kuris yra vienas "Lietuvos dujų" akcininkų, teisėtai įsigijo dalį įmonės turto, o dabar jį "iš ten išmeta", pranešė naujienų agentūra "Interfax".

Bendrovės "Lietuvos dujos" akcininkai - "Gazprom" ir Vokietijos "E.ON Ruhrgas International" - pastaruoju metu itin piktinasi Lietuvos Vyriausybės ketinimais atskirti "Lietuvos dujų" valdomus vamzdynus nuo dujų tiekimo veiklos, kaip reikalauja Europos Sąjunga.

Jų teigimu, nuosavybės atskyrimas bendrovei sukeltų "sunkias finansines pasekmes", o naujos bendrovės sukūrimas, atskyrus dujų perdavimo verslą, sukurtų dideles papildomas išlaidas ir galų gale didintų kainas vartotojams.

Lietuvos premjeras nekomentuoja V.Putino kaltinimų

Premjeras Andrius Kubilius penktadienį atsisakė komentuoti Rusijos ministro pirmininko Vladimiro Putino kaltinimus Lietuvai "plėšikavimu" pertvarkant dujų sektorių, o savo nuomonę žada pasakyti kitą savaitę.

"Premjeras pastudijuos pranešimus ir pasakys savo nuomonę pirmadienį", - BNS penktadienį sakė premjero patarėjas Virgis Valentinavičius.

"Gazprom" ir "E.ON Ruhrgas" šiemet ne kartą kreipėsi į Vyriausybę, o pastaruoju metu grasina tarptautiniu arbitražu. Vyriausybė ketina samdyti teisininkus, jei teismuose reikėtų atstovauti jos interesams.

"Gazprom" ir "E.ON Ruhrgas" ragina Lietuvos Vyriausybę pasinaudoti Europos Sąjungos (ES) trečioje dujų direktyvoje numatyta išimtimi ir atidėti nuosavybės atskyrimą, kol Lietuva bus izoliuota rinka su vieninteliu dujų tiekėju.

"E.ON Ruhrgas International" priklauso 38,9 proc. "Lietuvos dujų" akcijų, "Gazprom" - 37,1 proc., valstybei - 17,7 procento.

"Lietuvos dujų" akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją