„V. Ševaldinas atleidžiamas šalių susitarimu. Šalių susitarimo priežasčių nekomentuojame“, – DELFI sakė IAE atstovė spaudai Daiva Rimašauskaitė.

Paklausta, ar V. Ševaldinas negaus išeitinės kompensacijos, ji atsakė: „Be jo sutikimo mes negalime jos komentuoti. Tai gali komentuoti tik pats V. Ševaldinas“.

Su atleistu ilgamečiu elektrinės vadovu DELFI pasikalbėti nepavyko – jo mobilusis buvo išjungtas. Tuo metu jo sutuoktinė DELFI sakė, kad toks įmonės vadovybės sprendimas jiems buvo netikėtas – apie atleidimą sužinojo antradienį.

„Niekas nepasakė, kodėl atleido. Tokie reikalai pas mus vyksta antrus metus“, – teigė ji.

R. Ševaldina sakė kol kas nežinanti, ar bus jiems išmokėta išeitinė kompensacija.

V. Ševaldinas IAE dirbo 28 metus, iš kurių maždaug 20 metų jai vadovavo, kai pernai jį pakeitė Osvaldas Čiukšys. Praėjusią savaitę elektrinei vadovauti paskirtas Žilvinas Jurkšus.

V. Ševaldinui iki pensijos liko pora mėnesių. Vyrai Lietuvoje į pensiją išeina sulaukę 62,5 metų.

DELFI primena, kad kovo pabaigoje IAE administracija kreipėsi į Visagino miesto apylinkės prokuratūrą dėl IAE vadovybės ir kitų darbuotojų veiksmų.

Administracija prašė prokurorų išsiaiškinti atominės elektrinės uždarymo projekto vėlavimo ir brangimo aplinkybes.

Šiuo metu IAE elektros nebegamina. Ją uždaryti Lietuva įsipareigojo stodama į Europos Sąjungą. Pirmasis blokas uždarytas 2003 m. pabaigoje, o antrasis – 2009 m. gruodžio 31 d.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją