Kaip žurnalistams po pasitarimo sakė premjeras Andrius Kubilius, su ministrais sutarta, kad leistino pelno dydis iš įstatymo bus išbrauktas, bet ketinama pateikti platesnių išaiškinimų, kokia nauda dėl šios sprendimo bus vartotojui.

„Iš esmės sutarėme dėl esminių principų. Taip pat sutarėme, kad reikia numatyti papildomas nuostatas, jog žmonėms būtų aiškiau, kodėl atsisakant energetikos įmonių pelnų reguliavimo galų gale laimės vartotojai“, – sakė premjeras.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas tvirtino, kad turi būti reguliuojama elektros kaina, o ne konkreti pelno marža. Jo teigimu, bus siekiama, kad didėjant pelno maržai elektros kaina mažėtų.

„Siekis yra, kad tarifas mažėtų, jeigu įmonių pelnas didėja. Teko kalbėtis su Didžiosios Britanijos reguliatoriumi, tai jis minėjo įmonę, kurioje pelnas per keliolika metų padidėjo 1,5 karto, tačiau tuo pačiu metu tarifas sumažėjo 36 proc. Būtent to ir siekiame“, – teigė ministras.

Šios įstatymo pataisos buvo svarstytos ne viename pasitarime, nes tokiems planams nepritarė liberalams atstovaujantys ministrai.

A. Sekmokas vylėsi, kad šioms pataisoms bus pritarta artimiausiame Vyriausybės posėdyje, vėliau jos turėtų keliauti į Seimą.

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis anksčiau yra išsakęs savo nuomonę, kad toks sprendimas padidintų elektros kainą.

DELFI jau rašė, kad elektros įmonių pelno maržos didinimas siejamas su strateginių energetikos objektų statybomis ir planais juos finansuoti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją