"Planuojame dar šį mėnesį pateikti riboto naudojimo dokumentą apie pažangą dėl VAE. Pažanga yra nemaža, bet informacija konfidenciali, todėl su ja galės susipažinti tik atitinkamus leidimus turintys Seimo nariai", - sakė A.Sekmokas.

Ketvirtadienį pateikusiam Vyriausybės metinę veiklos ataskaitą premjerui Andriui Kubiliui Seimo narys Kęstutis Daukšys uždavė klausimą apie VAE projektą.

"Jį įgyvendinant pasistūmėta pakankamai toli, įvertinant ir tam tikras tarpines pernykštes nesėkmes", - atsakė A.Kubilius, ir priminė, kaip pernai gruodį žlugo konkursas parinkti strateginį investuotoją VAE projektui įgyvendinti, kai iš jo pasitraukė vienintelė likusi dalyvė - Pietų Korėjos bendrovė "Kepco".

"Ir Europos Sąjungos ekspertai pripažįsta, kad regioninis Visagino projektas yra vienas toliausiai pažengusių tarp visų Europos analogiškų projektų", - pridūrė premjeras. KAUNO

Amerikiečių bendrovė "Westinghouse" išreiškė susidomėjimą Visagino atominės elektrinės projektu. JAV įmonė jau vasarą tikisi pasirašyti susitarimą su Lietuva. "Šiuo metu vyksta tiesioginės derybos, tačiau nekomentuojame, su kuo kalbama",- sakė energetikos ministro patarėjas viešiesiems ryšiams Kęstutis Jauniškis.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją