„Kubilius galėtų šiek tiek gal pagalvoti apie tam tikras fobijas. Kol kas nejaučiame jokių vėjų (iš Rytų – DELFI) ir per tokį trumpą laikotarpį, praktiškai dirbame 90 dienų, jau esame energetikos sektoriuje padarę tam tikrus pokyčius, kuriuos pamatė visuomenė“, - sakė A.Butkevičius.

Premjeras dėstė, jog ankstesnioji Vyriausybė neįgyvendino projektų, kurių naudą pajaustų visuomenė.

„O jie per ketverius metus nesugebėjo nei vieno projekto įgyvendinti, nesugebėjo priimti rimtų sprendimų, o tik padidinti kainą tiek dujoms, tiek elektrai. Aš manau, kad kaip tik jis (A.Kubilius – DELFI) yra tam tikras Rusijos galimas atstovas, dėl to, kad jo valdymo laikotarpiu Lietuva sunaudojo daugiausiai dujų ir daugiausiai pinigų išvežė į Rusiją, sumokėdama už dujas“, - dėstė A.Butkevičius.

Tuo tarpu pirmadienio konferencijoje A. Kubilius negailėjo kritikos A. Butkevičiaus Vyriausybei.

"Vyriausybė traukia iš stalčių dar mūsų parengtus projektus. Nematėme nė vieno naujo projekto, idėjos. Užtenka pasižiūrėti į artėjančios Seimo pavasario sesijos darbotvarkę. Joje - 177 projektai parengti mūsų ir tik 26 - naujos Vyriausybės", - pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje skaičiavo buvęs premjeras.

A. Butkevičiaus Vyriausybę A. Kubilius vadino "lėto veikimo": "Per tris mėnesius jie jokių savo planų net neanonsavo. Dirbama lėtai, niekur neskubant ir aiškinama, kad tai privalumas. Tačiau jei karalius yra nuogas, tai ilgainiui vis tiek pasimatys".

Pasak jo, į valdžią naujoji Vyriausybė atėjo nepasirengusi ne tik idėjiškai, bet ir žmonių klausimu. "Iki šiol net nepaskirti visi viceministrai. Negana to, trys viceministrai jau suspėjo ir atsistatydinti", - dėstė opozicijos lyderis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (769)