Tai premjeras ketvirtadienį sakė Žinių radijui. Esą tokį pasiūlymą Ministrų kabinetui pateikė energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

"Mes manome, kad turėtų būti aiškiai pasakyta Latvijos ir Estijos pozicija dėl įmonės steigimo, kuri galėtų toliau pratęsti šituos pokalbius, nes tam tikri pokalbiai, kurie ir vyko anksčiau įmonių lygiu, vis dėlto yra sukėlę tam tikrų abejonių dėl galutinių sprendimų priėmimo ir, žinote, kai kuri informacija nėra atskleidžiama. O kai bus, jeigu bus sukurta atskira įmonė, tai tada jau bus savotiškas užtvirtinimas iš mūsų regioninių partnerių, kad jie tikrai yra rimtai tam pasiruošę", - dėstė A. Butkevičius.

"Yra priimtas sprendimas, kad bus pasiūlyta steigti tokią įmonę", - pridūrė ministras pirmininkas.

Esą pagrindinis steigiamos įmonės uždavinys būtų priimti galutinį sprendimą dėl AE statybos.

Įmonę steigti pasiūlė energetikos ministras, o tai daryti nuspręsta per derybas su regioniniais partneriais.

Apskritai kalbėdamas dėl jėgainės perspektyvų premjeras siūlė nespekuliuoti. Strateginiai investuotojai - latviai ir estai - kol kas nemato komercinio pagrindimo dėl būsimos elektros energijos gamybos kaštų bei investicijų atsiperkamumo.

"Tol, kol jiems nebus pateikta aiški, suprantama informacija apie objekto komercinius aspektus ir per kiek laiko jis atsipirks, kokia bus elektros energijos gamybos kaina, tol jie negali pradėti jokių derybų", - sakė jis.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos premjerų susitikimas numatytas gegužės 30 d.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (717)