„Iki šiol kas buvo labai akivaizdžiai matoma konservatorių kalbamose mantrose – „tu turi tikėti”, „nepriklausomybė gerai”. Daugiau argumentų nėra”, - Žinių radijo laidoje „Verslo pozicija” teigė verslininkas.

D. Mockus ironiškai teigė, kad „žvelgiant į jų (konservatorių) vedlį arba kelis pagrindinius veidus to tikėjimo man nelabai buvo”.

Argumentai, faktai ir logika – tokie, pasak D. Mockaus, dalykai turi būti naudojami kalbant apie energetiką.

„Ekonomika yra ekonomika – neturėtu būti taip, kad jei netiki, esi priešas, o jei tiki, tai su tavim viskas gerai. Ekonomikoje nėra nei priešų, nei draugų, o tik interesai, kurie yra amžini”, - dėstė verslininkas.

D. Mockus priminė Ignalinos atominės elektrinės perteklinę energiją, kuri buvo pardavinėjama Baltarusijai už trečdalį savikainos ir po to ūkio ministras svarstydavo, kaip pasiimti pinigus, nes Baltarusija nemokėdavo - „duodavo ar tai padangomis, ar tai sugriuvusiais traktoriais”.

„Kai šneka politikai tokiame supratimo lygyje „turėsim, o po to žiūrėsim”, tada išaiškės, kad tai kainuoja. Vis tiek turi būti suskaičiuota, nes jei tu pasigamini per brangiai, tai savo visuomenę įkalinsi ir priversi brangiau mokėti,” – teigia D. Mockus.

Pasak jo, pagal logika „turėsim savo” galima Lietuvoje augintis ir bananus – Ekvadore bus pigesni, bet turėsim savų.

D. Mockus išreikšė viltį, kad vystant energetinius projektus bus pradėta skaičiuoti, nes, pasak jo, buvęs „puikusis energetikos ministras (Arvydas Sekmokas – red. past.) vedė Lietuvą neaišku kur”.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (252)