„Aš neturiu iliuzijų, kad iki 2014 m. mes turėsime puikiai veikiančią vidinę energetikos rinką, o iki 2015 m. nesitikima turėti tobulas dujų ir elektros jungtis. Joms reikia laiko išplėtoti, o finansavimas yra vis dar sudėtingas“, - dėstė ji per „Verslo žinių“ konferenciją „Energetikos forumas 2012. Naujoji Lietuvos energetika: galimybės verslui“.

Taip ji reagavo į „Lietuvos dujų“ generalinio direktoriaus pavaduotojo – komercijos direktoriaus Joachimo Hockertzo komentarą, jog „Lietuvos dujos“ vykdo projektą, kurio tikslas sujungti dujotiekiu Lietuvą ir Lenkiją, tačiau, anot jo, finansavimo iš ES šiam projektui nebuvo galimybių gauti tuo metu, kad projektas būtų baigtas iki 2015 m. Tačiau I. Bernaerts teigė, kad finansavimo mechanizmas gerėja.

„Manau, yra svarbu užtikrinti, kad iki 2015 m. reikia užtikrinti, kad yra sutarimas dėl projektų, kurie yra prioritetiniai Europai ir procesai yra realistiški įgyvendinti“, - dėstė ji.

Pasak I. Bernaerts, taip pat turi būti sutarta dėl energetinių projektų finansavimo, kuris galėtų būti įtrauktas į naująją ES finansinę perspektyvą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)