K. Jucevičius atskleidžia, kad bendrovė turėjo didelį biokuro supirkimo tinklą, daugiausia iš mažų biokuro įmonių, kurių buvo šimtai. Tiriama versija, kad iš šių tiekėjų įmonės kurą pirko daug pigiau, nei paskui siūlydavo įsigyti „Vilniaus energijai”.

„Įtariama, kad buvo nepagrįstai didinama marža ir taip išpučiamos šilumos gamybos sąnaudos, todėl Vilniuje ir kituose miestuose nepagrįstai didėjo šilumos kainos. Įtariama, kad tokiu principu pelnas būdavo sutelkiamas įmonėje „Bionovus”, - „Verslo žinioms” sakė FNTT vadovas.

Pasak jo, tokia schema veikė apie 10 metų. Kada bus baigtas tyrimas, K. Jucevičius nesiėmė prognozuoti, tačiau artimiausiu metu planuoja keliems asmenims pareikšti įtarimus. Kas jie tokie, FNTT vadovas neįvardino.

Jau anksčiau „Vilniaus energija“ teigė, kad tokie tyrimai – bandymas kriminalizuoti biokuro verslą.

„Mes tai vertiname kaip eilinį bandymą kriminalizuoti biokuro verslą Lietuvoje, taip toliau tiesiant kelius brangių gamtinių dujų naudojimui”, - sakė bendrovės atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas. N. Mikalajūnas paminėjo, kad šilumos tiekėjai negali pirkti biokuro didesne kaina nei vidutinė rinkos.

„Svarbu pažymėti, kad biokuro kainą Lietuvoje nustato Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija (VKEKK) ir ją skelbia savo tinklalapyje, todėl yra neįmanoma, kad šilumos tiekimo įmonės pirktų biokurą didesne kaina nei nustatyta vidutinė rinkos kaina“, - tikino įmonių atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (388)