VKEKK sprendime nurodoma, kad mažiausiai suvartojantys gyventojai už „Sky Energy Group“ tiekiamas dujas turėtų mokėti 2,69 Lt už kubinį metrą, sunaudojantys 500-20 tūkst. kubinių metrų dujų – 2,07 Lt, o viršijantys 20 tūkst. kubinių metrų dujų suvartojimą per metus – 2,06 Lt.

Tuo metu „Lietuvos dujų“ klientai už kubinį metrą dujų moka 2 ct daugiau. Taip pat šios bendrovės klientai dar turi mokėti pastoviąją tarifo dalį, kuri priklausomai nuo dujų suvartojimo yra 1,95-13,81 Lt per mėnesį.

„Mus pasirinkę vartotojai mokėtų tik už suvartojamų dujų kiekį. Tai būtų esminis skirtumas ir privalumas vartotojui. Mes skaičiuojame, kad dujas tik maistui ruošti naudojantys gyventojai per metus turėtų sutaupyti apie 25 Lt, o kitos grupės vartotojai, kurie dujas naudoja ne tik maistui, bet ir šildymui bei karštam vandeniui ruošti, per metus sutaupytų mažiausiai 200 Lt“, – DELFI sakė „Sky Energy Group“ projektų vadovas Kęstutis Žilėnas.

Jis pripažino girdėjęs, kad buitiniai vartotojai didelio pelno neneša, tačiau viliasi, kad šiai įmonei bus kitaip.

„Bet kuriuo atveju, manau, kad ši veikla turėtų būti kažkiek pelninga. Kadangi Lietuvoje tai vyksta pirmą kartą, šis modelis kol kas yra teorinis. Artimiausias pusmetis parodys, bet esame iš „Lietuvos dujų“ gavę nusiskundimų, kad buitiniai vartotojai ir atsiskaito nelabai tvarkingai, dėl to ir kyla tam tikrų sunkumų. Tikimės, kad mūsų siūlomi tarifai juos nuteiks pozityviai ir jie normaliau atsiskaitinės. Taip pat klientams galime kartu pasiūlyti kartu pirkti elektrą, jie taip sutaupytų atsiskaitydami vienu pavedimu“, – kalbėjo K. Žilėnas.

Dujas bendrovė ketina pirkti pradėjusioje veikti dujų biržoje, taip pat jeigu pavyktų suderėti dėl kainos, pirktų ir iš rusiškų dujų importuotojų „Lietuvos dujų“ ir „Dujotekanos“.

Vartotojai, norintys iš šios bendrovės pirkti dujas, turėtų sudaryti sutartį. K. Žilėnas skaičiuoja, kad pakeisti dujų tiekėją turėtų užtrukti maždaug mėnesį.

„Lietuvos dujos“ strateginio vystymo vedėjas Saulius Bilys tvirtino, kad kuo daugiau konkurencijos, tuo geriau.

„Kuo daugiau yra galimybių vartotojams rinktis, tuo geriau“, – DELFI komentavo jis.

Pasiteiravus, ar įmanoma, kad naujasis konkurentas perimtų nemažą dalį rinkos, pašnekovas sakė: „Konkurencinėje rinkoje viską sprendžia vartotojas. Kuo daugiau pasirinkimo, tuo geriau“.

VKEKK duomenimis, „Sky Energy Group” gamtinių dujų tiekimo licencija išduota dar praėjusių metų rugsėjo 14 d., tačiau iki šiol įmonė gamtinių dujų tiekimo veiklos nevykdė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (59)