„Elektros jungtis „LitPol Link" yra esminė grandis, kuris ne tik užtikrins realų Baltijos valstybių ir Europos elektros energijos rinkų sujungimą, bet ir leis Baltijos valstybėms visiems laikams išsivaduoti iš energetinės izoliacijos. Lietuvai tai tiesiogine žodžio prasme “energetinis langas” į Europą ", - kalbėjo sutarties pasirašyme dalyvavęs energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Nuolatinės srovės intarpas bus įrengtas Alytaus transformatorių pastotėje. Lietuva ir Lenkija strateginės reikšmės elektros jungtį „LitPol Link“ planuoja nutiesti iki 2015 m. pabaigos.

„LitPol Link“ projektas įtrauktas į prioritetinių Europos Sąjungos energetikos projektų sąrašą. Tai bus pirmoji tarpsisteminė elektros jungtis, sujungsianti Lietuvos ir Vakarų Europos elektros infrastruktūras.

ABB šių metų sausio pabaigoje laimėjo tarptautinį viešųjų pirkimų konkursą intarpo statybos darbams atlikti. Sutarties vertė – 288 milijonai litų. Bendra Lietuvos-Lenkijos įgyvendinamo „LitPol Link“ projekto vertė – 1,28 mlrd. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)