Prieš kelias dienas įvyko Energetikos ministro susitikimas su „Gazprom“ atstovais, tačiau to užfiksuoti nepavyko, nes nauja valdžia pakluso „Gazprom“ ir susitikimą padarė slaptą.

Apie susitikimą iš žiniasklaidos sužinojusi opozicija sukėlė aliarmą.

„Atskiri epizodai rodo, kad tie susitikimai ir visai produktyvūs galėjo būt. Nes paskutinė žinia, kad tai buvo trišalis susitikimas – dalyvavo ir Europos komisijos atstovai“, - komentavo konservatorius Andrius Kubilius.

Praėjus kelioms dienoms po susitikimo premjeras Algirdas Butkevičius atskleidė, ko Lietuvoje lankėsi svečiai iš Rusijos.

„Pagrindinis, kiek žinau, pokalbis vyko, nes artėjo laikas, kai reikia pasirašyti naują dujų tiekimo sutartį ir nustatyti naują formulę, pagal kurią bus skaičiuojama dujų kaina“, - teigė jis. Tačiau, ko prašo „Gazprom“ neatskleidžia nei ministras pirmininkas, nei Energetikos ministerija.

Energetikos ekspertai teigia, kad „Gazprom“ labiausiai bijo Europos Sąjungos trečiąjį energetikos paketą, pagal kurį dujų perdavimo vamzdynai bus atimti iš „Gazprom“ kontroliuojamos bendrovės „Lietuvos dujos“.

Pagal planą, atėmus magistralinio vamzdyno valdymą, po metų ar dviejų juo pradėtų tekėti „Gazprom“ konkurentės – suskystintos dujos, atsivežtos per Klaipėdos terminalą, vėliau – galbūt dujos iš pačios Lietuvos skalūnų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)