„Aš šį darbą pradėjau jau praeitos kadencijos Seime ir, mano supratimu, šis darbas yra pirmas darbas, kurį Seimas turi atlikti, nes tas mėnuo laiko, kuris turi praeiti po referendumo sprendimo priėmimo, jau yra praėjęs. Tai yra mano politinis įsipareigojimas rinkėjams ir aš stengiuosi tą patį pirmą darbą padaryti kaip priklauso įstatymų srityje, nes tiktai taip, mano įsitikinimu, galima referendumo valią įgyvendinti“, - teigia L. Balsys.

L.Balsys sakė žinantis, kad Seime planuojama sukurti specialią darbo grupę, kuri spręs, ką daryti su referendumo rezultatais - apie tai antradienį kalbėjo Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas.

„Darbo grupė gali svarstyti, bet aš manau, kad tiesiausias ir geriausias kelias, nesiekiant kaip nors užvilkinti arba apeiti tautos valią, tai drąsiai, pilietiškai teikti pataisas visų įstatymų, kurie buvo priimti dėl atominės elektrinės statybos, - sako jis. - Dabar reikia tiesiog priimti įstatymus, kad dėl referendumo sprendimo visi šitie įstatymai nustoja galios, tai yra visai paprasta, o ką ten galima svarstyti, tai aš nelabai žinau, žmonės savo nuomonę pasakė.“

Pasak jo, kartu siūloma ir nauja Energetikos strategija, kurioje bazinė elektros generacija, kartu su šiluma, būtų garantuojama iš atsinaujinančių energijos šaltinių.

„Šiandien yra paskutinė plenarinio posėdžio diena iki gruodžio 4 d., tai man buvo proga surinkti ir kai kurių kolegų parašus parodyti, kad čia ne mano vieno iniciatyva, na, ir šiandien yra gera diena įregistruoti, nes iki gruodžio 4 d. gal pavyks šį klausimą ir į darbotvarkę įtraukti, tačiau tai sprendžia Seimo valdyba“, - teigia L. Balsys.

Jis dėsto, kad sprendimą pateikti įstatymo projektus nepaveikė antradienį daugiausiai vietų Seime gavusios socialdemokratų partijos narės, kandidatės į ūkio ministrus ir partijos Energetikos komiteto pirmininkės Birutės Vėsaitės pareiškimas, kad socialdemokratai stabdys Visagino atominės elektrinės projektą.

„Tai niekaip nesusiję, nes jie seniai tai ketino daryti, palaikė referendumo sprendimą“, - sako L. Balsys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (537)