Planuojamas įvesti bendrovės gamtinių dujų tiekimo atjungimo įkainis siekia 97,3 Lt, o jų tiekimo pajungimo įkainis – 138,76 Lt be PVM. Atitinkamai su PVM jie sudarytų 117,73 Lt ir 167,9 Lt – iš viso 285,63 Lt.

Šiuos mokesčius teks mokėti „Lietuvos dujų“ skolininkams, kuriems dujų tiekimas yra atjungiamas už skolas. Tačiau bendrovė ne visiems gyventojams gali atjungti dujų tiekimą, mat kai kurie dujų skaitikliai yra ne laiptinėje, o gyventojų butuose - ne visi skolininkai įsileidžia bendrovę atjungti dujų tiekimo.

Ketvirtadienį dujų tiekimo atjungimo ir pajungimo mokesčiams pritarė Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija.

Didžiąją mokesčio dalį sudaro darbo užmokestis „Lietuvos dujų“ darbuotojams, kurie vyks išjungti, o vėliau ir pajungti dujų tiekimą.

„Mūsų gamtinių dujų pirkimo – pardavimo sutartyse yra numatyta 20 punktu, kad dujų tiekimas atnaujinamas sumokėjus įsiskolinimus bei dujų tiekimo nutraukimo ir atnaujinimo išlaidas“, - sako „Lietuvos dujų“ atstovė spaudai Sigita Petrikonytė – Jurkūnienė.

Anot jos, konkretaus įkainių dydžio sutartyje numatyta nėra, tačiau bendrovė neplanuoja su vartotojais pasirašyti naujų sutarčių, kur šis įkainis būtų nurodomas.

S. Petrikonytė – Jurkūnienė sako, jog kadangi dabar šiuose patvirtintuose įkainiuose yra įvertintas vidutinis brigados nuvykstamas atstumas, o anksčiau buvo taikomas faktiškai brigados nuvyktas atstumas iki skolininko ir vienu atveju šie įkainiai buvo didesni, kitu – mažesni.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (184)