„Šiandien komisija patvirtino „Lietuvos dujų“ pateiktas atskyrimo sąlygas, kurios iš principo konstatuoja, kad „Lietuvos dujos“ tinkamai ir laiku yra pasirengusios įvykdyti Trečiojo paketo reikalavimus“, - sakė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos (VKEKK) narys Vygantas Vaitkus.

Pasak jo, taip pat buvo patvirtinta, jog pateiktas turto sąrašas, kuris turi perskirstytas pagal Trečiojo paketo reikalavimus.

„Komisija turėjo pastabų procese, tačiau įmonė pateikė savo motyvuotus paaiškinimus ir šiandien pavyko priimti spendimą, kuris komisijos nariams buvo pakankamai aiškus, - dėstė V.Vaitkus. - Tai reiškia, kad liepos 31 d. bus įsteigta nauja dujų bendrovė, kuri laikinai vykdys perdavimo veiklą ir laikinai sakau todėl, kad licencija bus laikina tol, kol iki 2014 m. pabaigos bus galutinai apsispręsta, kokiu būdu, kaip bus pertvarkyta tos įmonės kontrolė.“

Nauja įmonė – ne „Lietuvos dujų“

„Lietuvos dujų" Strateginio vystymo skyriaus viršininkas Saulius Bilys patvirtino, jog įmonė sutinka su VKEKK patvirtintu sprendimu. „Lietuvos dujos“ nebus naujai steigiamos įmonės akcininku – tokia galimybė įstatymuose nėra numatyta.

„Bendrovė bus ne laikinoji, tai bus tradicinė bendrovė, naujai įkurta bendrovė vykdys gamtinių dujų perdavimo veiklą, kaip ir numatyta įstatymuose. „Lietuvos dujos“ tęs veiklą gamtinių dujų prekybos ir skirstymo sektoriuose“, - sakė S. Bilys.

Anot jo, kiek veiklų atskyrimas kainuos „Lietuvos dujoms“ paaiškės tuomet, kai jis bus įvykdytas, šiuo metu kalbėti dar anksti.

„Kovo 7 d., kaip numatyta komisijos patvirtintame atskyrimo plane, mes planuojame paskelbti viešai bendrovės atskyrimo sąlygas, kaip tai numato Lietuvos Respublikos įstatymai“, - dėstė S.Bilys.

Daugiau informacijos jis negalėjo atskleisti, nes „Lietuvos dujų“ akcijomis yra prekiaujama „NASDAQ OMX Vilnius“ vertybinių popierių biržoje.

Paklaustas, ar bendrovę tenkina įmonės veiklų atskyrimo sąlygos, S.Bilys teigė, kad jos yra labai griežtai apibrėžtos teisės aktais.

Numatyta, kad Trečiasis Europos Sąjungos energetikos paketas, pagal kurį Lietuva ketina atskirti „Lietuvos dujų" perdavimo, paskirstymo ir tiekimo veiklas, įgyvendinimas turi būti baigtas iki 2014 metų pabaigos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)