Kaip nurodo Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT), Vilniaus miesto vežėjų asociacija prašė teismo panaikinti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus šių metų vasario 1 d. raštą, kuriuo nuo liepos pradžios nutraukiamos sutartys su vežėjais, o taip pat įpareigoti savivaldybę ištirti kai kurių savivaldybės darbuotojų „neatsakinga darbą ir kompetenciją”.

Vežėjų nuomone, administraciniai aktai yra neteisėti, kadangi juos priėmė neturintis įgaliojimų Miesto ūkio ir transporto departamentas, aktuose nenurodyta apskundimo tvarka, o juos parengęs asmuo elgėsi nekompetentingai.

Teisėjų kolegija nustatė, kad asociacijos „ginčijamas raštas nesukėlė ir negalėjo sukelti asociacijai jokių teisinių pasekmių, nes yra informacinio pobūdžio dokumentas ir reikalavimas nurodyti apskundimo tvarką jam netaikomas. Kadangi Vilniaus miesto savivaldybės administracijos raštas nėra administracinės bylos nagrinėjimo dalykas, teismas bylą nutraukė”.

Ši Vilniaus apygardos administracinio teismo nutartis per 7 dienas nuo jos paskelbimo atskiruoju skundu gali būti skundžiama Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant skundą per Vilniaus apygardos administracinį teismą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)