Pasak bendrovės „Utenos briketai“ direktoriaus Gedimino Kažukausko, nedideli gamybos pajėgumai iki pradedant veikti naujajai gamyklai siekė vos 400 kg per valandą ir galėjo patenkinti tik vietinės rinkos poreikius.

„Nors pirkėjų kasmet daugėja ir Lietuvos rinka plečiasi, jai būdingas sezoniškumas – didžiąją savo produkcijos dalį kūrenimui kietojo kuro katiluose Lietuvoje realizuojame šaltuoju metų laiku. Tuo tarpu užsienyje paklausa briketams būna ištisus metus. Taigi, smarkiai išplėstos gamybos galimybės dabar mums leis žengti ir į užsienio rinkas“, – teigia bendrovės direktorius.

Į projektą investuota 2,7 mln. Lt, iš kurių kiek daugiau 1 mln. Lt - Ūkio banko paskola, panaudotos ir Europos Sąjungos paramos lėšos.

Planuojama, kad apie 80-90 proc. savo produkcijos „Utenos briketai“ eksportuos į Vokietiją ir Daniją. Šiuo metu taip pat pradėtas bendradarbiavimas su Švedija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)