Kaip teigė Lietuvos elektrinės vadovas Pranas Noreikia, Venesuelos kuro srautai į Lietuvą ir kitas šalis nutrūko dėl Venesuelos prezidento Hugo Chavezo sprendimo visai atsisakyti orimulsijos eksporto.Taip atsitiko todėl, kad nuspręsta šalyje išgaunamą bitumą naudoti nebe orimulsijai, o kitiems daugiau pelno duodantiems produktams gaminti. Orimulsijos gamyba Venesueloje užsiėmė naftos koncernas „Petroleos de Venezuela“.

P.Noreika tikino, kad nors orimulsijai deginti elektrinė turėjo statyti daug kainavusius filtrus, investicijos jiems įrengti atsipirko su kaupu. Tačiau šių metų elektrinės pelnui iš orimulsijos tiekėjų gauta solidi kompensacija didelės įtakos neturės – elektrinė jau padengė turėtus nuostolius.

Orimulsija Lietuvoje pradėta deginti 1995 metais. Nors tuometės LDDP vyriausybės sprendimas importuoti aplinką teršiantį kurą sukėlė daug prieštaringų vertinimų, su orimulsijos tiekėjais buvo pasirašyta sutartis, turėjusi galioti net iki 2012 metų.

Orimulsijos pramoninio bandymo programa Lietuvos elektrinėje tęsėsi iki 2002 metų.Netrukus apie orimulsijos vartojimo Vilniaus šiluminėje elektrinėje galimybes prabilo ir naujoji sostinės šilumos tinklų turto valdytoja „Vilniaus energija“, valdoma Prancūzijos koncerno „Dalkia“. Tačiau greitai ši idėja buvo pamiršta.

Iš orimulsijos vartojimo Elektrėnuose naudos turėjo ir Klaipėdos uosto bendrovė „Klaipėdos nafta“, kuri perkraudavo šį kurą iš tanklaivių į geležinkelio cisternas.