Portalas nurodo turįs generalinės rangovės bendrovės "Atomenergoprojekt" įsakymo "Dėl 2013 metų biudžeto peržiūrėjimo dėl Baltijos AE konservavimo" kopiją.

"Atomenergoprojekt" prezidentas Valerijus Limarenka pavedė padalinių vadovams pateikti patikslintus biudžetus ir planus, atsižvelgiant į objekto pakeitimus, rašo portalas. Be to, padalinių vadovai artimiausiu metu turi priimti sprendimus ir perkelti Baltijos AE statybose atsilaisvinusius darbuotojus į kitus objektus.

Naujienų portalas rugrad.ru anksčiau, remdamasis neįvardytais rangovais, yra skelbęs, jog Baltijos AE statyba yra įšaldoma. Prieš savaitę portalas rašė, kad elektrinė bus užkonservuota, daug darbuotojų bus išleista atostogauti. Kito rangovo teigimu, "statybos įšaldomos dvejiems metams".

"Atomenergoprojekt" atstovai oficialiai tokias žinias vadino melu, tačiau pripažino, jog Baltijos AE projekte svarstomi galimi pakeitimai dėl reaktorių galių.

Gegužės 24 dieną Rusijos naujienų agentūra "Interfax" pranešė, jog Rusijos valstybinės atominės energetikos korporacijos "Rosatom" generalinis direktorius Sergejus Kirijenko pavedė išsiaiškinti galimybes Baltijos AE naudoti mažesnės galios reaktorius, nei planuota anksčiau.

Pasak "Interfax" pranešimo, remiantis keliais neįvardintais šaltiniais, vietoj dviejų reaktorių po 1150 megavatų galios gali būti svarstoma dėl 640 megavatų (VVER - 640 tipo, suslėgto vandens) ir 40 megavatų galios (KLT - 40S tipo, povandeninių laivų reaktorių pagrindu) reaktorių.
Kaip skelbta anksčiau, 2300 MW galingumų statybos Karaliaučiaus srityje daugiausia buvo orientuotos į elektros eksportą, nes pačiam regionui tokios galios būtų perteklinės.

Be to, kaip rašė "Interfax", esama rizikos, kad Baltijos valstybės gali pasitraukti iš Rusijos sinchroninės energetikos sistemos ir sinchronizuotis su europine sistema, o tai izoliuos Karaliaučių, kuris dabar per Lietuvą sujungtas su kitomis Baltijos valstybėmis ir Rusijos sistema, o savo linijų su Lenkija Karaliaučius neturi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (343)