Kaip skelbia Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, ištyrus kiaušinių mėginius Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute, viename jų nustatyta antimikrobinės medžiagos – kokcidiostatiko natrio lazalocido likučių.

Įvertinus riziką, įmonei nedelsiant uždrausta prekiauti ir nurodyta skubiai surinkti iš rinkos ne tik tos partijos, kurioje buvo nustatyta kokcidiostatikų likučių, kiaušinius, bet 5 vėlesnių dienų produkciją, iš viso apie – 460 tūkst. kiaušinių. Visa iš rinkos surinkta produkcija sunaikinta utilizacijos įmonėje.

„Gavus laboratorinių tyrimų rezultatus įmonėje nedelsiant atliktas patikrinimas, atrinkti papildomi kitų kiaušinių partijų ir pašarų mėginiai natrio lazalocidui nustatyti. Jei bent viename iš šių mėginių bus nustatyti kokcidiostatikų likučiai, įmonei bus taikomos dar griežtesnės poveikio priemonės – jai gali būti uždrausta realizuoti visą gaminamą kiaušinių produkciją“, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausias veterinarijos gydytojas Ernestas Griška.

„Zujų paukštyno“ vadovybė patikino, kad įmonė atsižvelgė ir įvykdė visus Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos reikalavimus.

Kiaušiniai buvo išplatinti visoje Lietuvoje. Į kuriuos prekybos centrus nukeliavo minėti kiaušiniai, įmonės atstovai atskleisti nenorėjo.

Nenorėjęs prisistatyti „Zujų paukštyno“ vadybininkas teigė, kad toks nutikimas įmonėje - pirmas per 14 metų.

„Kiaušinius pašalinome. Viską įvykdėme, ko jie (veterinarijos tarnyba – DELFI) reikalavo. Jokiai saugai, jokiai žmonių gerovei žala nepadaryta“, - teigė jis.

Natrio lazalocidas yra antimikrobinė medžiaga. Radus neleistinų vaistinių medžiagų tam tikroms gyvūnų rūšims ir kategorijoms skirtuose pašaruose, toks faktas yra laikomas pažeidimu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)