Prieš Kalėdas spanguolių kainos paprastai pasistiebia. Turguje jų litras, kainavęs 8 litus, pabrango pora litų. Pernai įžiemojus šių uogų pardavėjai nesikuklino paprašyti ir 15 litų.

„Šventės. Šaldytų spanguolių pardavimas, palyginti gruodį su rugsėju, stryktelėjo 200 procentų. Keturiskart daugiau pardavėme ir gervuogių”, – skaičiavo „Maxima” atstovė Olga Malaškevičienė.

Gruodžiui persiritus į antrą pusę šaldytų uog pardavimas yra 90 proc. didesnis nei kurį nors rudens mėnesį.

„Šiemet buvo geras uogų derlius. Jos kone 25–30 proc. pigesnės nei pernai. Nepaisant to, prekybos centruose vietos lietuviškoms uogoms paliekama pagal pirkėjų pinigines. Tačiau jos vis dar plonos”, – sakė uogų ir grybų perdirbimo bendrovės „Vėtrija” direktorius Gediminas Daukšys.

95 procentus visų uogų, kurias superka ir užšaldo ši įmonė, yra eksportuojamos. Sunokusios miške ir užaugintos ūkininkų uogos gabenamos į Australiją, JAV, Japoniją, Kiniją ir daugelį kitų valstybių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)