Pieno negavo

Ringaudų (Kauno r.) apylinkėse du oro balionai, iš kurių viename skrido R. Bransonas, nusileido sekmadienio rytą.

Balionai nusileido privačioje pievoje, kurioje ganėsi karvės.

Moteris, turinti kelias karves, pradeda jas melžti, bet koks siurprizas! Iš dangaus šalia jos nusileidžia oro balionas ir žmonės klausia, ar galėtų seras R. Bransonas paragauti šviežio pieno. Kaip manote, koks buvo jos atsakymas mūsų britiškam svečiui? Spėkite! Ji pasakė: „Ne, mindote mano pievą, eikite iš čia“, – pirmadienį prasidėjusiame Pasaulio lietuvių ekonomikos forume pasakojo oro balionu skridęs R. Bransono bičiulis Vladas Lašas.

„Mes nepasinaudojome galimybe pristatyti lietuviško kaimo privalumų. Karvės visai neišsigando, tik šeimininkė supyko. Bandėme išaiškinti, kad elgsimės labai atsargiai ir sumokėsime už pievos sutvarkymą, bet ji nieko nenorėjo girdėti ir jai buvo visiškai neįdomu. Ji sakė: „Nieko man nereikia, nenoriu šnekėtis, jūsų pienu nevaišinsiu ir apskritai, kas jus čia leido“. Bandėme paaiškinti, kad oro balionui nusileidimo vietos negali pasirinkti, be to, tikrai žalos nepridarėme“, – DELFI pasakojo jis, pats ėjęs prašyti pieno.

Buvo teigiama, kad moteriai buvo sumokėta 100 Lt už patirtus nepatogumus ir sumindžiotą pievą.

Pasigedo mandagumo

Moters sodyba yra šalia pievos, kurioje ganosi 10 jos karvių. Atvykusius žurnalistus pasitinka du lojantys šunys. Šeimininkė nuramina, kad keturkojai nekąs.

Moteris sako, kad jau sulaukė atgarsių iš giminių, apie R. Bransono nusileidimą jos privačioje valdoje. Šeimininkė tikina, kad lyg yra girdėjusi apie šį milijardierių, tačiau tai nesuteikia teisės jam leistis jos valdose.

„Na tai kas, kad milijonierius? Jokio leidimo su mumis niekas nederino, čia privati valda“, - DELFI teigė moteris.

Šeimininkė, kuri atsisakė fotografuotis ir pasakyti savo vardą, teigė, kad iš nelauktų svečių pasigedo mandagumo.

„Atvažiavo tas vairuotojas ir galėjo sakyti: „ponia, mes čia nusileisime. Po tuos karvės mėšlus tampo tą amerikoną. O Viešpatie, pagalvojau. Kas per firma, kad tokiais dalykais užsiima? Kas per vadybininkas firmos, kas savininkas, kad gali taip pasielgti? (...). Čia jokios problemos nėra. Jei tie žmonės būtų išlipę iš mašinų ir pasakę, kad čia nusileis balionas ir jūs nerėkite ant jų. Sakau: kur jūs leidžiatės, tiesiai ant karvių?!“, - prisimena moteris.

Šeimininkės taip pat neįtikina argumentas, kad oro balionas negali pasirinkti skrydžio krypties.

„Ne taip yra. Visur pinigus reikia mokėti“, - sako moteris.

Pieno gerti negalima

Moteris neslėpė, kad svečiai prašė pieno, tačiau ji atsisakė jo duoti. Bet ne dėl to, kad būtų gaila.

„Negalima taip ant pievos leistis. Kitas dalykas – karvės veršiukus atsivedė, jos dar krekenas duoda, gyvuliai dar kraujuoti. Tokie žmonės, ne kaimiečiai, jie net nežiūri. Karvių užpakaliai... Galiu parodyti veršiukus“, - sako šeimininkė.

Moteris nusiveda žurnalistus į tvartą, kur rodo tris veršelius – vienas mėnesio amžiaus, kiti du – vos keturių dienų. Kuomet viešėjo R. Bransonas dviems veršeliams buvo vos dvi dienos.

„Jie prašo pieno, kai iš karvių užpakalių kraujas bėga. 10 dienų tokio pieno negalima gerti. Ar suprantate? Nuo tokio pieno suviduriuos žmonės iš karto, o čia 20 žmonių prašo pieno. Jei taip muktels stiklinę tai iš karto: Aukštaičių gatvė, dizinterija. Tai jei nori kam nors užtaisyti, tai gali užtaisyti“, - pasakoja ūkininkė.

“Kokį amerikoną gali pagirdyti pienu? Amerikonai nevalgo natūralaus maisto. Kai atsigers to pieno, tai ir neatsistos. Jis britas? Nesvarbu, koks skirtumas? Geriau Puškinu reikia daugiau domėtis. Ekonomika yra pasiekiama, o žmogaus protas – įgimtas ir vystomas ne taip, kaip reikia“, - teigė ūkininkė.

Pinigų neėmė

Kartu su R. Bransonu pramogavę žmonės pasakojo, kad šeimininkei buvo sumokėta 100 Lt, tačiau ūkininkė tai neigia.

„Man davė 50 Lt, bet aš juos atmečiau. Čia yra principo reikalas. Sėdžiu prie bidonų, melžiu, o man švyst 50 Lt. Aš atgal. Aš principingas žmogus, jūs matote iš mano kalbos. Jie antrą kartą duoda, aš dar kartą atmetu. Už 3 minučių atneša bonką, švyst prie bidonų. O aš tą bonką - atgal. Nežinau, konjakas, vynas ten buvo, geltonas kažkoks. Turbūt ne konjakas, nes konjakas tai tamsus. Tai žodžiu aš atgal tą butelį. Ir visa istorija. Aš principingas žmogus“, - DELFI teigia ūkininkė.

Moteris taip pat nesigali, kad galbūt praleido progą pasireklamuoti.

„Nereikia man jokios reklamos. Jokios absoliučiai. Jeigu tu turi savo valdą, tai tu ją gink. Žmonės negina savo valdų. Jos nereikalingos, užsieniui ruošiasi parduoti. Man šienas yra gyvuliams pašaras. Jei dar keli balionai nusileis, pavolios, tai nė pjauti nereikia“, - sako ūkininkė.

DELFI primena, kad seras R. Bransonas Kaune dalyvavo lyderystės forume „Forum One“.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3574)