„Atsižvelgiant į gaunamus nusiskundimus dėl to, kad nenaudojama asmeniniam ūkiui skirta žemė, Nacionalinės žemės tarnybos teritoriniams skyriams pavesta patikrinti, kaip ši žemė naudojama. Nustačius, kad žemė nenaudojama arba suteikta neteisėtai, ji turi būti pervedama į laisvos žemės fondą”, – teigė žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna.

Ministerijos duomenimis, liepos 1 d. asmeninio ūkio žemės naudotojų skaičius Lietuvoje siekė 303,4 tūkst., jų naudojamos žemės plotas sudaro 646,2 tūkst. ha.

Iš viso 281,78 tūkst. piliečių įteisinta 611,57 tūkst. ha asmeninio ūkio žemės, iš jos – 560,0 tūkst. ha privatizuojant ir 51,56 tūkst. ha – išnuomojant.

Nuo viso naudojamo asmeninio ūkio žemės ploto privatizuota ar išnuomota apie 95 proc. asmeninio ūkio žemės. Liko neįteisinta tik 21,5 tūkst. piliečių 34,6 tūkst. ha asmeninio ūkio žemės, iš kurios 23,1 tūkst. ha sklypų jau yra suprojektuoti.

Vien per 2013 m. I pusmetį asmeninio ūkio žemės (privatizuojant ir išnuomojant) įteisinta 17,2 tūkst. piliečių (37,77 tūkst. ha); suprojektuota patvirtintuose žemės reformos žemėtvarkos projektuose, bet neįteisinta – 7,6 tūkst. piliečių (11,92 tūkst. ha).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)