„Tokios gėdos per 50 metų dar neteko patirti. Esu kviečiama į teismą ir turėsiu įrodinėti, kad nesu vagis“, – kalbėjo 51-erių Birutė Jokubaitienė.

Pievų Tako gatvėje gyvenančiai klaipėdietei artimiausia maisto prekių parduotuvė – buvusiame „Žemaitijos“ kino teatre. Čia nuo pat parduotuvės įsikūrimo dienos moteris perka kasdienius maisto produktus.

Rugpjūčio 12-ąją apsaugininkas ją pakvietė į tarnybines patalpas. Vos moteris į jas įėjo, šis nuo stalo pakėlė vaizdo kasetę, pamojavo ja ir metė pribloškiančią frazę: „Dabar tave paleidžiu, bet kitą kartą nebepaleisiu“. Apsaugininkas paaiškino, kad vaizdo kameros užfiksavo ją vagiančią butelį litro talpos degtinės. Moteris pareikalavo iškviesti policiją, bet šis jos prašymas nebuvo įvykdytas.

Moteris vėliau pati kreipėsi į policiją dėl šmeižto. Po Žolinės moteris buvo iškviesta į policiją. Ji tikėjosi, kad ketinama klausinėti apie šmeižtą, tačiau pareigūnai ją spaudė prisipažinti dėl vagystės.

Pažiūrėjusi įrašą B.Jokubaitienė pati pripažino, kad vaizdo įraše – labai panaši į ją moteris: pilnoka, tamsiaplaukė, tačiau rūbai – tikrai ne jos.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas administracinę bylą ketina nagrinėti rugsėjo 2-ąją. B.Jokubaitienė sakė iki tos dienos nerasianti sau ramybės.

Nepasisekė susisiekti su parduotuvės apsaugininku, kuris pats buvo apskųstas pareigūnams ir metė B.Jokubaitienei oficialius kaltinimus.