Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio apygardų administraciniams teismams panoro vadovauti tik po du teisėjus, kiek aktyvesni yra Vilniaus apygardos administracinio teismo teisėjai.

Siekti šio teismo vadovo posto gali visų Lietuvos teismų teisėjai, įsirašę į teisėjų karjeros siekiančių asmenų registrą, taip pat kiti Teismų įstatymo reikalavimus atitinkantys asmenys – Vilniaus apygardos administraciniame teisme yra laisva ir teisėjo vieta.

Kauno teismui panoro vadovauti teisėjai Rimantas Giedraitis ir Kęstutis Gudynas, Klaipėdos – Remigijus Arminas ir Aušrelė Mažrimienė, Panevėžio – Ramūnas Gadliauskas (jis teismui vadovavo nuo 1999 m.) ir Nijolė Danguolė Smetonienė, Šiaulių – Žanas Kubeckas ir Gražvydas Poškus (jis teismui vadovavo nuo 1999 m.).

Tikimasi, kad administracinių teismų vadovai bus paskirti dar šiais metais.

Prezidentūra yra paskelbusi atranką ir į Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo pirmininko pareigas, tačiau šios vietos niekas nepanoro užimti, todėl teisėjų atranka buvo paskelbta iš naujo.

Po pusantrų metų pertraukos buvo nuspręsta atnaujinti ir konkursą į Vilniaus miesto 1 bei 3 apylinkės teismų pirmininko pavaduotojų postus. Anksčiau skelbta atranka buvo atšaukta, nes Teisingumo ministerija užregistravo projektą dėl sostinės apylinkių teismų sujungimo.

Kadangi per pusantrų metų teismai taip ir nebuvo sujungti, o iki šiol nėra aišku, kada tai apskritai įvyks, nuspręsta vėl skelbti konkursus pavaduotojų pareigoms užimti. Tiesa, teisėjai neskuba juose dalyvauti.

„Kadangi Vilniaus miesto 2 ir 3 apylinkės teismus ketinama prijungti prie 1 apylinkės teismo, kurio pirmininkas ir liks vadovauti sujungtiems teismas, niekas nenori būti laikinu vadovu“, – sakė vienas teisėjas.