Be to, dėl A. Laurikėno galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi ir dokumento klastojimo generalinis prokuroras pradėjo ikiteisminį tyrimą, kurį atlikti pavedė Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento prokurorams.

„Prokuratūroje negali būti vilkinamų darbų. Pradėjusi veikti kontrolės sistema ir aiškiai apibrėžta asmeninė atsakomybė turi lemti naują prokuratūros darbo etapą – kai ikiteisminiai tyrimai atliekami per įmanomai trumpiausią laiką. O tyrimo vilkinimas šešerius metus nebus galimas“,- sako generalinis prokuroras Darius Valys.

Tarnybinio patikrinimo metu buvo nustatyta, jog ikiteisminis tyrimas dėl pelnymosi iš kito asmens prostitucijos, nusikalstamo susivienijimo buvo pradėtas 2004 metų pavasarį. Jam vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras A. Laurikėnas. Iki 2005 m. pavasario buvo atliekami procesiniai veiksmai, įtarimai pateikti vienuolikai asmenų. Buvo surinkta pakankamai duomenų, patvirtinančių galimą įtariamųjų kaltę, tačiau per daugiau kaip šešerius metus byla nebuvo perduota nagrinėti teismui. Ikiteisminį tyrimą dabar tęsia generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimų departamento prokurorai.

A. Laurikėnas tarnybą prokuratūroje pradėjo 1994 m. pavasarį, per visą darbo laikotarpį buvo charakterizuojamas teigiamai. Paaiškėjus bylos vilkinimo faktui, A. Laurikėnas pateikė prašymą atleisti jį iš darbo savo noru. Generalinis prokuroras, įvertinęs komisijos išvadas, prašymo netenkino ir skyrė tarnybinę nuobaudą – atleido A. Laurikėną sulaužius prokuroro priesaiką ir pažeminus prokuroro vardą.