Tokią drausminę nuobaudą pasiūlė Teisingumo ministerijos sudaryta komisija galimam valstybės įmonės Teisinės informacijos centro direktoriaus R.Mockevičiaus darbo drausmės pažeidimui ištirti.

Komisija savo išvadose pripažino, kad R. Mockevičius daugeliu atveju aplaidžiai ir nerūpestingai vykdė tiesiogines savo pareigas, netinkamai organizavo TIC darbą, neužtikrino teisės aktų laikymosi, priimdamas savavališkus sprendimus dėl TIC veiklos prioritetų, tuo padarydamas šiurkščius darbo drausmės pažeidimus, kuriais šiurkščiai pažeidė tiesiogiai jo darbą reglamentuojančių įstatymų ir kitų norminių teisės aktų nuostatas.

Laikinai TIC direktoriaus pareigas paskirta eiti TIC teisės skyriaus vadovė Tatjana Siniakova.

Teisingumo ministerija taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl galimo valstybės turto iššvaistymo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi R.Mockevičiui einant TIC direktoriaus pareigas.

DELFI primena, kad TIC kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydama pradėti ikiteisminį TIC valdybos narių - Teisingumo ministerijos sekretoriaus Dainiaus Narkevičiaus, Teisėkūros ir viešosios teisės departamento direktoriaus pavaduotojo Algirdo Cicėno, Finansų ir ūkio departamento direktorės Genės Švogžlienės bei teisingumo ministerijos patarėjo Manto Varaškos veiklos tyrimą dėl piktnaudžiavimo padėtimi.

Taip pat buvusio TIC direktoriaus pavaduotojo Martyno Mockaus veiklos tyrimą dėl turto iššvaistymo.