Jos teigimu, vykdoma Lietuvos prokuratūrų struktūros reforma siekiama kiek įmanoma pagerinti prokurorų darbo sąlygas, suvienodinti darbo krūvius ir taip pasiekti efektyvesnio darbo rezultato.

Prokuratūra tvirtina, kad remiantis Europos šalių praktika, pirmąkart Lietuvoje pagal vieningą metodiką įvertintas prokurorų užimtumas. Paaiškėjo, jog kai kuriose teritorinėse prokuratūrose prokurorų darbo krūviai skiriasi net tris kartus.

Be to, netolygių darbo krūvių tarp prokuratūrų klausimą spręsti būtina ir dėl to, kad darbo užmokestis prokurorams visose apylinkių prokuratūrose, išskyrus didžiųjų miestų, yra vienodas.

"Todėl situacija, kai vieni dirba dideliu darbo krūviu, o kiti labai mažu, yra netoleruotina. Darbo krūvis turi būti paskirstytas tolygiai, kartu suteikiant ir geresnes darbo sąlygas", - trečiadienį išplatintame pareiškime nurodė Generalinė prokuratūra.

Anot jos, 12 prokurorų sutiko savo noru pereiti dirbti į kitas prokuratūras.

Pasak generalinio prokuroro Dariaus Valio, būtina pertvarkyti ir esamą teritorinių prokuratūrų sistemą. Įvertinus mažųjų miestų prokuratūrų darbo krūvius, akivaizdu, jog jose prokurorams tenkantys darbo krūviai yra mažiausi.

"Be to, nenormalu, kai vienas vadovas vadovauja dviem prokurorams", - pranešime cituojamas D.Valys.

Jo teigimu, būtina kai kurias apylinkių prokuratūras sujungti.

Generalinis prokuroras taip reagavo į Palangos miesto apylinkės prokuratūros vyriausiosios prokurorės Nijolės Požarskienės pareikštus nuogąstavimus, kad prokuratūroje susidarys kritinė situacija, nes vienas Palangos prokuroras išeina atostogų, o kitas generalinio prokuroro įsakymu nuo rugpjūčio 22 dienos perkeliamas dirbti į Vilnių. N.Požarskienė teigia liksianti dirbti viena su sekretore.

Generalinė prokuratūra į Palangą žada atsiųsti prokurorą iš Klaipėdos.