Tai paaiškėjo ketvirtadienį Vilniaus apygardos administraciniame teisme (VAAT), kur nagrinėjamas pareigūnės prašymas jos atleidimą iš Generalinės prokuratūros pripažinti neteistu ir grąžinti į buvusias pareigas.

Kaip BNS sakė šio teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė, VAAT negalėjo pradėti nagrinėti bylos iš esmės, nes Generalinės prokuratūros atstovė paprašė mėnesio ginčui išspręsti taikiai. Be to, G.Vareikytės advokatas savo ruožtu pateikė prašymą iš prokuratūros išreikalauti papildomos medžiagos.

Į Vilniaus apygardos prokuratūrą iš Generalinės prokuratūros perkelta pareigūnė teigė esanti pasirengusi taikytis, tik pabrėžė, jog raštu nėra gavusi jokio generalinio prokuroro Dariaus Valio pasiūlymo.

Teismas prie šios bylos grįš rugsėjo 22 dieną.

G.Vareikytė VAAT apskundė D.Valio šių metų balandžio 11 dienos įsakymą atleisti ją iš Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorės pareigų. Ji buvo perkelta dirbti į Vilniaus apygardos prokuratūrą.

Prokurorė prašo ją grąžinti į buvusias pareigas ir priteisti 12,5 tūkst. litų neturtinės žalos.

Anot bylos medžiagos, G.Vareikytė į apygardos prokuratūrą perkelta panaikinus jos etatą Generalinėje prokuratūroje. Tačiau teisme moteris tvirtino, kad tuo metu Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamente buvo laisvas kitas etatas, bet jo generalinis prokuroras jai nepasiūlė.

G.Vareikytė tvirtino per 11 metų savo dirbo metų nė karto nebuvusi bausta, tik skatinta, todėl atleidimas jai buvęs netikėtas ir didelis pažeminimas.

Šių metų pradžioje Generalinės prokuratūros vadovybė skelbė, kad siekiant stiprinti didžiausią darbo krūvį turinčią Vilniaus apygardos prokuratūrą keletas prokurorų iš Generalinės prokuratūros buvo perkelti dirbti į ją. Tačiau G.Vareikytė - jau trečia prokurorė, kurios perkėlimas gali būti atšauktas.

Neseniai į Generalinę prokuratūrą dirbti grįžo Ona Rojutė, kuri taip pat bylinėjosi su generaliniu prokuroru. Balandį VAAT pagrįstu yra pripažinęs prokuroro Kęstučio Vagnerio skundą dėl jo perkėlimo į Vilniaus apygardos prokuratūrą. Nurodyta grąžinti jį į tarnybą Generalinėje prokuratūroje ir sumokėti atlyginimo skirtumą.