A. Šimaitienė, kurios įgaliojimai buvo sustabdyti dar 2006 metais, kreipėsi į Vilniaus apygardos teismą, pareikšdama ieškinį prezidentei. Savo ieškinyje teisininkė siekia ne tik prisiteisti negautą atlyginimą, bet ir prašo panaikinti D. Grybauskaitės dekretą.

„Aš prašau negrąžinti atgal į darbą teisme, o laikyti mane atleista savo noru“, – DELFI sakė A. Šimaitienė.

Jos iškeltoje byloje trečiuoju asmeniu yra patrauktas Vilniaus miesto 3 apylinkės teismas, kuris dabar jau buvusiai teisėjai ir turėjo išmokėti atlyginimą – tam net biudžete buvo numatyti pinigai. Tiesa, jie taip ir nebuvo išmokėti, nes jos baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Lietuvos apeliacinis teismas po 5 metus trukusio proceso liepą paskelbė, kad A. Šimaitienės veiksmuose buvo nusikaltimo požymių.

Nustatyta, kad A. Šimaitienės priimtame viename sprendime buvo įrašytas teismo posėdyje realiai nedalyvavęs asmuo. Šiuo sprendimu buvo sudarytos sąlygos lengvatinėmis sąlygomis privatizuoti butą.

A. Šimaitienės teismas negalėjo nuteisti, nes seniausiai yra suėję senaties terminai.

Be to, buvo atliktas teisėjos veiklos patikrinimas, kurio išvadoje konstatuoti grubūs ir sistemingi pažeidimai nagrinėjant civilines bylas 2000-2003 metais. Šiuos pažeidimus Teisėjų taryba įvertino kaip žeminančius teisėjo vardą.

Prezidentūra yra pranešusi, kad A. Šimaitienė vilkino su skolų išieškojimu susijusias bylas, o su butų privatizavimu lengvatinėmis sąlygomis, nuosavybės teisių atkūrimo į žemę ir kitą nekilnojamąjį turtą susijusias bylas nagrinėjo aplaidžiai ir skubotai, vadovavosi neegzistuojančiais dokumentais ir melagingais liudytojų parodymais.