Teisėjai iškelta drausmės byla bus perduota Teisėjų garbės teismui, kuris spręs, kokią jai nuobaudą skirti.

Pasvalio teisėjos veiklą paprašė ištirti Teisėjų taryba, nes dar balandį Panevėžio apygardos teismas atliko jos veiklos patikrinimą, kurio metu paaiškėjo, kad yra nemažai bylų, kuriose teisėja praleido nustatytus bylų nagrinėjimo terminus, administracinių teisės pažeidimų bylose baudas pakeisdavo viešaisiais darbais ar areštu, nesulaukus antstolio patvirtinimo, jog nėra turto, į kurį galėtų būti nukreiptas išieškojimas.

Teisėja taip pat praleisdavo duomenų apie priimtus sprendimus suvedimo į teismų informacinę sistemą LITEKO terminus.

V. Jurkštienė teisinosi, kad jos padarytus pažeidimus sąlygojo per didelis darbo krūvis teisme bei jos menka patirtis nagrinėjant civilines bylas.

Virginija Jurkštienė
Anksčiau teisėja dirbo Vilniaus 4 apylinkės teisme ir nagrinėjo baudžiamąsias bylas. Dar 2009-aisiais V. Jurkštienė norėjo pereiti dirbti į 3 apylinkės teismą, motyvuodama, kad jai yra per toli važinėti į Naujojoje Vilnioje esantį teismą. Tada Teisėjų taryba nusprendė nepritarti V. Jurkštienės perkėlimui, nes susipažinus su jos darbo rezultatais, kilo įtarimų, jog teisėja negali susitvarkyti su krūviais.

Taryba nusprendė paskirti neeilinį V. Jurkštienės veiklos patikrinimą.

Vrtinimo komisija konstatavo, kad teisėja galimai užvilkino 18 bylų – esą ne tik dėl nedarbingumo dėl ligos, asmeninių savybių organizuoti ir planuoti savo darbą, bet ir netinkamo bei nekonstruktyvus šio teismo darbo organizavimo. Išvadoje taip pat teigiama, kad V. Jurkštienė „abejingai ir neargumentuotai“ atsakinėjo klausimus į bylų vilkinimą.