Kad galėtų vadovauti vienam didžiausių šalies teismui, jie pirmiausiai turėtų būti paskirti KAT teisėjais.

Pretendentų į teisėjus atrankos komisija nusprendė, kad teisėjų į KAT atrankoje geriausiai yra įvertinta 46 metų J. Damulienė. 37 metų N. Meilutis šioje atrankoje liko penktas.

Nerijus Meilutis
Atrankoje į KAT pirmininkus J. Damulienė taip pat surinko daugiausia balų, o N. Meilutis liko antras. Tiesa, Jonavos teismo vadovė daugiau balų pelnė tik todėl, kad jos didesnis darbo stažas – 19 metų. N. Meilutis teturi 6 metų darbo stažą teismuose.

Atrankos komisijos vertinimo balai neturi lemiamos įtakos prezidentei Daliai Grybauskaitei pasirenkant teismo vadovą. Pasak jos patarėjo Ernesto Rimšelio, šalies vadovė pirmiausiai žiūri, kaip yra vertinama pretendento paskutiniųjų trejų metų darbo veikla ir rezultatai. Beje, šiuo atžvilgiu geriau yra įvertintas Kaišiadorių teismo vadovas.

Jolanta Damulienė
Kada prezidentė kreipsis į Teisėjų tarybą dėl KAT pirmininko paskyrimo, dar neaišku – viskas priklausys nuo specialiųjų tarnybų, kurios turi pateikti savo išvadas dėl pretendentų.

Gali būti, kad KAT vadovas bus paskirtas jau šio mėnesio pabaigoje, vėliausiai – liepos pabaigoje.

KAT pirmininko vieta laisva nuo vasario, kai iš pareigų atsistatydino A. Milinis. Jis nusprendė pasitraukti po prezidentės pareikšto nepasitikėjimo – lankydamasi Kaune ji pareiškė, kad Kauno apygardos teismo vadovas nuo Prezidentūros buvo nuslėpęs faktą, kad dėl teisėjo Arvydo Stankaus veiksmų, kai galimai buvo klastojamos teismo nutartys, yra atliekamas tarnybinis patikrinimas.

A. Milinis antradienį Prezidentūrai įteikė ir atsistatydinimo iš teisėjų pareiškimą.