Taryboje buvo svarstomas ir prezidentės dekretas dėl patarimo prezidentei atleisti teisėjus Panevėžio apygardos teismo teisėjus Arnoldą Šukaitį ir Rimantą Savicką iš teisėjų pareigų savo poelgiu pažeminus teisėjo vardą, tačiau šį klausimą nuspręsta svarstyti kito TT posėdžio metu.

Nacionalinė teismų administracija (NTA) pranešė, kad teisėjai R. Savickas ir A. Šukaitis posėdyje nedalyvavo, tačiau pateikė raštu argumentuotus prašymus atidėti jų atleidimo klausimų svarstymą.

Atsižvelgdama į teisėjo prašymą, TT nutarė patarti šalies vadovei perkelti teisėją Jūratę Lukšienę iš Klaipėdos rajono apylinkės teismo į Jurbarko rajono apylinkės teismą, o Žibutę Budžienę atleisti iš Kauno miesto apylinkės teismo teisėjos pareigų ir ją skirti Kauno apygardos teismo teisėja.

Be to, vienbalsiai buvo patarta prezidentei atleisti teisėją Marijoną Greičių iš Vilniaus apygardos teismo teisėjo pareigų savo noru. Jis ketina dirbti advokatu.

TT posėdyje taip pat buvo svarstomas NTA siūlymas steigti centralizuotą informacinių technologijų padalinį, kuris vykdytų visas teismų technologijų priežiūros funkcijas. Toks teismų informacinių sistemų aptarnavimo ir priežiūros modelis leistų efektyviau naudoti žmogiškuosius išteklius ir taupyti teismų lėšas.

NTA duomenimis, vien darbo užmokesčiui per metus būtų sutaupoma apie 1140 tūkst. Lt, kurie galėtų būti skiriami naujoms pareigybėms teismuose steigti, pavyzdžiui, teisėjų padėjėjų etatams. TT nusprendė grįžti prie klausimo svarstymo po to, kai savo siūlymus šiuo klausimu pateiks TT Informacinių technologijų komitetas.