Atsistatydinimo pareiškimą ketvirtadienį parašė Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo teisėjas Stasys Gagys, o trečiadienį – Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys.

Praėjusią savaitę atsistatydinimo pareiškimus buvo įteikę Klaipėdos apygardos teismo teisėjas Remigijus Preikšaitis ir Panevėžio apygardos teismo teisėjas Ričardas Gilys. Tiesa, jis teisinosi, kad jo atsistatydinimas tik sutapo su prezidentės sprendimu neatleisti N. Venckienės – teisėjas pasitraukti norėjo dėl asmeninių priežasčių.

Tuo tarpu Lietuvos apeliacinio teismo teisėjas V. Kažys buvo konkretus – savo atsistatydinimo pareiškime nurodė, kad prezidentei atsisakius atleisti N. Venckienę nemato galimybės dar kartą nagrinėti jos drausmės bylos.

V. Kažys teigia, kad negalės pakeisti savo nuomonės ir pritaria tik tai pozicijai, jog N. Venckienė privalo būti pašalinta iš teismų sistemos.

Be to, teisėjas savo pareiškime nurodė, kad po Teisėjų garbės teismo sprendimo N. Venckienė viešai spaudoje vėl diskreditavo teismų sistemą ir įžeidė visus Garbės teismo narius. Duodama interviu žurnalistams dviejų žmonių nužudymu įtariamo kauniečio Drąsiaus Kedžio sesuo jai nepalankų sprendimą priėmusius teisėjus išvadino susireikšminusiais, vaikų prievartautojų gynėjais.

Ji taip pat kalbėjo, kad neatleisdama jos iš pareigų prezidentė teisėjams vožtų kaip šlapia mazgote per veidą

Pasak V. Kažio, teisėjo vardą pažeminusios N. Venckienės bylą turėtų nagrinėti kita Garbės teismo sudėtis.

Ar patenkinti atsistatydinimo pareiškimus parašiusių teisėjų pareiškimus, penktadienį svarstys Teisėjų taryba.

Nuspręsdama neatleisti N. Venckienės prezidentė teigė, kad jos „pasisakymai nederami ir garbės teisėjų bendruomenei nedaro, tačiau Teisėjų garbės teismo siūloma sankcija neadekvati teisėjos prasižengimui“.

„Griežčiausios nuobaudos pirmiausia turi būti taikomos aplaidžiai dirbantiems, girtaujantiems, kyšininkaujantiems, sukčiaujan tiems, žalą žmonėms ir valstybei darantiems ir dangstantiems prasižengusius kolegas teisėjams“, - pabrėžė šalies vadovė.