Vilniaus apygardos administracinį teismą (VAAT) pasiekė K.Vagnerio prašymas panaikinti generalinio prokuroro Dariaus Valio gegužės 16-osios ir birželio 10-osios įsakymus, kuriais remiantis Generalinės prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju paskirtas prokuroras Tomas Krušna.

VAAT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė BNS sakė, kad K.Vagnerio skundas gautas liepos 29 dieną, jis priimtas nagrinėti.

Prokuroras atranką į aukštas pareigas Generalinėje prokuratūroje vadina buvus neobjektyvią, esą buvo pažeistos procedūros. Kaip spaudimą atrankos komisijai jis įvertino faktą, jog generalinis prokuroras D.Valys stebėjo balsavimo procedūrą, nors pats nebuvo komisijos narys ir nebuvo kviestas į jos posėdį. K.Vagnerio manymu, nustatyta tvarka nesuteikia galimybės generaliniam prokurorui stebėti atrankos komisijos posėdžių.

Be to, pareiškėjo nuomone, atrankos laimėtojas T.Krušna neatitiko reikalavimą, nes jis tuo metu esą neteisėtai buvo grąžintas į prokuratūrą.

K.Vagneris taip pat prašo VAAT, kad šis kreiptųsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą, prašydamas ištirti, ar Prokurorų karjeros tvarkos aprašo nuostata, kad kandidatų sąrašas tėra rekomendacinis, o generalinis prokuroras, skirdamas pareigūną, turi laisvas rankas, neprieštarauja lygybės prieš įstatymus, teisinės valstybės principams.

T.Krušna Baudžiamojo persekiojimo departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju paskirtas birželio 10 dieną. Prieš tai jis dirbo Europos Sąjungos (ES) teisėsaugos institucijose - Eurojuste ir Europos kovos su sukčiavimu tarnyboje (OLAF).

K.Vagneris taip pat dalyvavo atrankoje į minėtą postą.

Šį prokurorą anksčiau D.Valys iš Generalinės prokuratūros buvo perkėlęs dirbti į Vilniaus apygardos prokuratūrą, tačiau balandžio 15 dieną VAAT šį sprendimą pavadino neteisėtu, nurodė jį grąžinti į tarnybą ir sumokėti atlyginimo skirtumą.