"Rugpjūčio 12 dieną gautas O.Rojutės prašymas, kad ji atsiima savo skundą", - sakė VAAT atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vedėja Rūta Dirsienė BNS informavo, kad O.Rojutei pasiūlyta dirbti Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokurore. Ji šį siūlymą priėmė.

O.Rojutė VAAT buvo apskundusi generalinio prokuroro Dariaus Valio įsakymą dėl jos perkėlimo į Vilniaus apygardos prokuratūrą. Ji buvo pervesta į šios prokuratūros Antrąjį sunkių nusikaltimų ikiteisminio tyrimo organizavimo skyrių.

Prokurorė prašė panaikinti D.Valio vasario 22 dienos įsakymą dėl jos perkėlimo į Vilniaus apygardos prokuratūrą kaip neteisėtą. Pareigūnė taip pat prašė atlyginti dėl perkėlimo atsirasiantį darbo užmokesčio skirtumą ir priteisti 10 tūkst. litų neturtinės žalos.

Jos teigimu, realiai optimizavimas Generalinėje prokuratūroje nevyko, mat panaikinto Informacinio saugumo ir operatyvinės veiklos kontrolės skyriaus funkcijos perduotos naujai įsteigtam padaliniui. Be to, jame įsteigta daugiau etatų negu buvo.

O.Rojutė skunde taip pat tvirtino patyrusi psichologinį D.Valio spaudimą, ją esą siekta pažeminti pareigose arba atleisti iš prokuratūros dėl pranešimo apie šiurkštų tarnybinį pažeidimą.

VAAT pagrįstu yra pripažinęs prokuroro Kęstučio Vagnerio skundą dėl jo perkėlimo į Vilniaus apygardos prokuratūrą. Nurodyta grąžinti jį į tarnybą Generalinėje prokuratūroje ir sumokėti atlyginimo skirtumą.

Teismo vertinimu, atleidžiant iš darbo prokurorą buvo pažeistos procedūros.

Generalinės prokuratūros vadovybė teigia, kad keletas prokurorų iš Generalinės prokuratūros buvo perkelti į Vilniaus apygardos prokuratūrą vykdant įstaigos reformą. Iš viso panaikinti septynių vyriausiųjų prokurorų pavaduotojų etatai ir 18 prokurorų etatų.

Anot Generalinės prokuratūros, didžioji dalis prokurorų etatų perkelta į Vilniaus apygardos prokuratūrą siekiant sustiprinti procesinių prokurorų funkcijų vykdymą.