Komisija nagrinėdama teikimus dėl teisėjos Z. Monid paskelbto teismo sprendimo pavėluoto įteikimo bei teisėjos D. Atajevos neatidumo rengiant teismo nutartį, konstatavo, kad yra padaryti pažeidimai, bet jie nesukėlė rimtų pasekmių. Šie teisėjų darbo trūkumai yra vienkartiniai ir nėra tokie reikšmingi, kad dėl jų teisėjoms būtų keliamos drausmės bylos.

Teisėjai A. Vilbikas ir K. Kruminienė pažeidė teisėjų etikos reikalavimus, nespręsdami nusišalinimo klausimo ir nepašalindami abejonių dėl teisėjų nešališkumo.

Komisija paragino teisėjus įvertinti padarytus nusižengimus, kad ateityje panašūs atvejai nepasikartotų. „Teisėjai turi imtis visų priemonių, kad būtų pašalintos visos abejonės dėl jų nešališkumo“, – posėdyje teigė Komisijos pirmininkas Algis Norkūnas.

Dėl teisėjos Laimai Garnelienei, Komisija sutiko su patikrinimo išvadomis, kad teisėja veikė pagal baudžiamojo proceso įstatymo nuostatas.

Komisija informuoja, kad per pirmąjį šių metų pusmetį gaunamų skundų dėl teisėjų elgesio nesumažėjo. Komisija iš viso gavo 205 skundus, prašymus, pareiškimus ir teikimų dėl teisėjų darbo ir elgesio. 177 iš jų buvo grąžintas, nes juose buvo prašoma peržiūrėti teisėjų priimtus procesinius dokumentus ir jie nebuvo susiję su teisėjų etikos ar drausmės klausimais. 42 teikimai Komisijos posėdžiuose buvo išnagrinėti: 6 atvejais iškeltos drausmės bylos, 8 – konstatuoti mažareikšmiai pažeidimai.