Prezidentės spaudos tarnyba praneša, kad šį griežtas pasekmes sukėlusį dekretą šalies vadovė pasirašė, nes D.Mekšraitienė aplaidžiai ir pažeisdama įstatymus nagrinėjusi civilines bylas ir sudariusi prielaidas apgaule užvaldyti didelės vertės nekilnojamąjį turtą.

Teisėjos padarytus pažeidimus atskleidė teismų savivaldos institucijos bei Generalinė prokuratūra, tačiau dėl suėjusių senaties terminų D. Mekšraitienė negalėjo būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn. Prezidentė, įvertinusi visą surinktą su teisėjos veikla susijusią medžiagą, pripažino, kad Kauno miesto apylinkės teismo teisėja D. Mekšraitienė savo poelgiu pažemino teisėjo vardą, todėl turi būti atleista iš teisėjos pareigų.

Prezidentės įsitikinimu, teisėjas savo veikla ir elgesiu privalo stiprinti teismų autoritetą, o ne jį žlugdyti, nes visuomenė niekada nepasitikės teismais, jei juose dirbs teisėjai, negerbiantys savo pareigų, žmogaus ir įstatymo. Pasak šalies vadovės, negali būti toleruojamas nė vienas aplaidžiai dirbantis teisėjas, nes pagal tai yra vertinama visa teismų sistema ir visi Lietuvos teisėjai.

Birželį už teisėjos vardo pažeminimą iš pareigų atleista Šiaulių miesto apylinkės teismo teisėja Vilija Pilitauskienė, aplaidžiai vykdžiusi savo pareigas, nagrinėjant administracines bylas.