Kaip rašo „BusinessNewsDaily”, yra ir daugiau savybių, kurias prieš pokalbį dėl darbo vertėtų palikti namuose. Pasitikėjimą menkina akių kontakto vengimas, tikrinimas, ar mobiliajame telefone nėra praleistų skambučių.

Be to, šansai gauti darbą mažėja ir netinkamai pasirinkus kostiumą. Jei pašnekovas juda kėdėje, rodo kitus jaudulio ženklus, kūprinasi, darbdaviams tai gali sukelti įtarimą.

Apklausa, kurioje dalyvavo 500 personalo atrankos specialistų, parodė – iš darbuotojo tikimasi visiško įsitraukimo į pokalbį dėl darbo. 35 proc. apklaustųjų atrodo sveikintini klausimai per interviu bei individualumo bei nuoširdumo demonstravimas.

Viena iš pagrindinių norimų savybių – lankstumas, t. y. jei asmuo nusiteikęs pagalvoti ir apie šiek tiek kitokią poziciją nei ta, į kurią pretenduoja, jis turi visus šansus gauti norimą darbą, tik kiek vėliau, pradėjęs karjerą įmonėje nuo kitos pareigybės.

43 proc. apklausos dalyvių teigimu, gramatinės ar skyrybos klaidos gyvenimo aprašyme ar motyvaciniame laiške automatiškai diskvalifikuoja kandidatą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (81)