Konkurse dalyvauja krašto apsaugos sistemos ir Lietuvos spaudos profesionalūs fotografai, taip pat fotografai mėgėjai, kariškiai ir civiliai. Balsuoti galima buvo iki birželio 3 d. vakaro. Iš vieno IP galima buvo balsuoti ne daugiau kaip 20 kartų.


Iš viso konkurse buvo balsuota 3028 kartus. Daugiausia balsų – 647 - surinko Eriko Ovčarenko nuotrauka „Virvės traukimo rungtis. Jubiliejinės XX Krašto apsaugos savanorių pajėgų sporto žaidynės S.Dariaus ir S.Girėno stadione Kaune. 2010 m. liepa“.

Sveikiname nugalėytoją! Jūsų išrinktos įdomiausios nuotraukos autorius bus apdovanotas specialiuoju Žiūrovo prizui, kurį įsteigė DELFI portalas.


Geriausių nuotraukų parodos atidarymas ir laureatų apdovanojimas vyks 2011 m. birželio mėnesį vienoje iš Vilniaus viešųjų erdvių. Taip pat bus išleistas nuotraukų katalogas.




Apie Tadą Dambrauską


Karo operatoriaus ir fotografo Tado Dambrausko vardas šiam fotokonkursui suteiktas norint įamžinti jo atminimą ir nuopelnus. Tadas Dambrauskas Krašto apsaugos departamente pradėjo dirbti 1990 metais, netrukus buvo paskirtas Vilniaus operatyvinės grupės instruktoriumi-metodininku.


Vėliau dirbo žurnalo „Karys“ fotografu, brigados „Geležinis Vilkas“ ir Krašto apsaugos ministerijos operatoriumi. Jis sukaupė unikalų nuotraukų ir vaizdų archyvą – fiksavo Lietuvos kariuomenės raidą nuo Sąjūdžio žaliaraiščių iki modernios, vertos narystės NATO, kariuomenės.


Dirbdamas Tadas Dambrauskas nevengė rizikos ir netradicinių sprendimų, dėl „gero kadro“ buvo pasiryžęs pralaužti bet kokius ledus.


Jis pirmasis ir vienintelis kariuomenėje filmavo parašiutininkus prisirišęs prie lėktuvo sparno, nuolat leisdavosi į ilgus ir sudėtingus žygius kartu su kariais, fiksavo pirmųjų tarptautinių lietuvių misijų akimirkas Balkanų regione ir Afganistane.


Konkurso globėja – krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė.