"Taip, nuo sausio 1 dienos nevadovausiu "Lietuvos ryto" televizijai, bet lieku šioje televizijoje kaip nepriklausomas žurnalistas, kursiu toliau laidas "Lietuva tiesiogiai" ir "24/7", - BNS antradienį sakė E.Jakilaitis.

Paklaustas, kas paskatino tokį apsisprendimą, E.Jakilaitis teigė, jog dėl šio karjeros posūkio apsisprendė jis pats.

"Tai grynų gryniausias mano asmeninis apsisprendimas. Aš kaip generalinis direktorius šiai televizijai esu davęs viską, ką galėjau duoti, buvo puiki galimybė iš regioninės televizijos sukurti nacionalinę televiziją, kuri turi savo veidą, aiškią kryptį, gerą turinį ir puikią perspektyvą", - kalbėjo E.Jakilaitis.

Jis teigė kuriantis savo prodiuserių televizijos turinio kūrimo bendrovę: "Turime planų ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje".

Dėl naujo "Lietuvos ryto" televizijos vadovo, anot E.Jakilaičio, spręs bendrovės akcininkai.

E.Jakilaitis "Lietuvos ryto" grupėje dirbo 8 metus, iš jų 4 metus - prodiuseriu, o dar 4 metus nuo pat įkūrimo - "Lietuvos ryto" televizijai.

Tyrimų bendrovės "TNS LT" duomenimis, spalį "Lietuvos ryto" televizija buvo penkta pagal žiūrimumą. Jai teko atitinkamai 19,1 proc. ir 3,6 proc. vidutinio dienos pasiekimo ir auditorijos pagal žiūrėtą laiką.

"Lietuvos ryto" televizija pernai patyrė 5,914 mln. litų audituotų grynųjų nuostolių - 9,1 proc. mažiau nei 2010 metais (6,507 mln. litų), jos pajamos padidėjo 22,2 proc. iki 9,296 mln. litų (7,605 mln. litų). 2011 metų pabaigoje televizijoje dirbo 80 darbuotojai.

100 proc. "Lietuvos ryto" televizijos akcijų priklauso bendrovei "Lietuvos rytas"- pastarosios didžiausia akcininkė yra bankrutavusio banko "Snoras" grupės įmonė "Snoras Media", kuriai 2011 metų pabaigoje priklausė 34 proc. akcijų, 25,47 proc. akcijų valdė "Lietuvos ryto" vyriausiasis redaktorius Gedvydas Vainauskas, 12,46 proc. - bendrovės direktorius Vidmantas Strimaitis.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (278)