DELFI žurnalistui paskambinus nurodytu telefonu atsiliepęs vaikinas žada, kad padės parašyti straipsnį, kuris „tikrai atsidurs vienoje iš didžiųjų žiniasklaidos priemonių“. Paklaustas, ar tai bus užsakomasis straipsnis (prie tokios publikacijos turi būti nurodytas užsakomojo straipsnio numeris – DELFI), viešųjų ryšių įmonės atstovas teigia, kad tai „greičiau bus paprastas straipsnis“.

„Svarbu, kad straipsnis būtų gerai parašytas. Tada mes jį platiname ir deriname, kur bus išspausdintas“, - verslininku prisistačiusiam žurnalistui aiškino akcijos siūlytojas. Pasak jo, garantuota – kad straipsnis nepasimes ir tikrai pasirodys internetinėje erdvėje ir ne bet kur, o vardija lankomiausius interneto naujienų portalus.

Susidomėjus, kas nutiks, jei visgi straipsnis užsakyta tema nepasirodys skaitomiausiuose interneto portaluose vaikinas teigia, kad pinigai bus grąžinti.

D.Kutraitė: akcija kenkia viešųjų ryšių agentūrų įvaizdžiui

Viešųjų ryšių specialistė Dalia Kutraitė teigė apie šį ryšių su visuomene agentūros pasiūlymą išgirdo jau iš pačio ryto iš šioje srityje dirbančių kolegų. Paklausta, kaip vertina tokį pasiūlymą, specialistė komentavo: „Labai neetiška. Visi esame priblokšti. Tai labai kenkia ryšių su visuomene prestižui, prasmei ir tikslui. Tai yra smerktinas dalykas“.

D. Kutraitė teigė, kad save gerbiančios viešųjų ryšių agentūros neplatina straipsnių, kurie vien išgiria klientus. „Mes ruošiame pranešimus spaudai. Jei tas pranešimas nusipelno žiniasklaidos dėmesio, yra naudingas informacijos prasme, tai jis pasklinda“.

Tačiau grupinius apsipirkimus siūlančiame tinklalapyje, pasak jos, akcentai yra sudėlioti klaidingai: „Visiškai nežadama platinti to, kas reikalinga ir naudinga visuomenei. Bet yra tiesiog papirkinėjimas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)