Šiemet LNK Kalėdų dovanas dalys ir ant langų šviečiančių LNK Kalėdų žvaigždžių ieškos eLeNKenis Sigutis Jačėnas ir jo dukra, Elfė Julija Jačėnaitė.

„Tiesą sakant, pats parašiau laiškelį į LNK ir priminiau, kad jau artėja Kalėdos… Niekada neslėpiau, kad man iš tiesų patinka būti Kalėdų seneliu. Man patinka senti, patinka dalyti dovanas, man patinka pasakiškosios Kalėdos. Būdamas Kalėdų senelio amplua, save realizuoju ir kaip aktorius, ir kaip žmogus, ir kaip filantropas“, - šypsosi naujasis eLeNKenis.

Šiemet – lygiai 25 metai, kai Sigutis, būdamas antrakursis konservatorijos auklėtinis, pirmąsyk užsivilko Kalėdų senio paltą. Jis sako, kad ko gero pomėgį būti Kalėdų seneliu paveldėjo iš savo tėčio. „Tai – kaip atnašavimas“ – apie šį savo pomėgį sako Sigutis.

Iki Naujųjų metų eLeNKenis ir Elfė aplankys 22 šeimas, pas kurias kelią rodys kelrodė LNK Kalėdų žvaigždė. „Simboliška, kad šeimas lankysiu kartu su savo šeimos nare, dukra Julija“, - sako Sigutis.

Elfė - devyniolikmetė Julija Jačėnaitė - yra Vilniaus kolegijos džiazo vokalo antrakursė. „Aš jau nebe zuikutis, o visas zuikis“, - juokiasi Julija, prisiminusi, kad kažkada, būdama maža mergytė, dainavo su tėčiu ir būdavo vadinama „saulės zuikučiu“.

„Tai, kad tapsiu šių metų LNK Elfe, man buvo tarsi išankstinė Kalėdų dovana, - nuoširdžiai prisipažino Julija. – Per kiekvienas Kalėdas laukiu stebuklo ir kiekvienais metais juo patikiu iš naujo. Dabar tikrai žinau, kad stebuklas įvyko.“

Julija Jačėnaitė ne tik studijuoja džiazą, bet ir yra subūrusi grupę „Julia jazz trio“, pavasarį išleido pirmąją savo kompaktinę plokštelę „19… live“.

eLeNKenis ir Elfė jau įrašė naują kalėdinės eLeNKenio dainos versiją, kurioje girdėti stiprus Julijos vokalas.

Šiemet LNK vėl išdalys per pusę milijono LNK Kalėdų žvaigždžių ir kvies jas įžiebti savo languose.

Žvaigždes šalies žmonės ras savo pašto dėžutėse, į kurias jas pristatys „Lietuvos paštas“. Tie, kas savo pašto dėžutėse žvaigždžių neras, galės jas pasiimti artimiausiame „Lietuvos pašte“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją