„Tai panašu į teatrą. Lyg kas nors mėgino dekoracijas statyti. Nejaugi tie, kurie visa tai darė, manė, kad mes patikėsime, jog tai – seno namo pamatai? Gaila tų žmonių laiko ir darbo”, – stebėjosi Neries regioninio parko direktorė Audronė Žičkutė.

Atnaujindami informacinius ženklus miške prie Karageliškių kaimo (Elektrėnų sav.), Velniakampio kraštovaizdžio draustinio teritorijoje, parko darbuotojai prieš kelias dienas aptiko negrabiai iš cemento išlietą senovinių namo pamatų imitaciją.

Šalia buvo pamesta senų lentgalių – esą pastatas sugriuvęs. Naudodamiesi tokiomis imitacijomis apgavikai anksčiau taip įteisindavo naujų namų statybas.

Kai tariamus pamatus pastebėjo aplinkosaugininkai, cementas dar net nebuvo sudžiūvęs.

A.Žičkutės žodžiais, sklypo savininkę gal ir būtų galima bausti už pradėtą savavališką statybą, miško paklotės niokojimą ar šiukšlinimą. Bet parko vadovė siektų visas problemas išspręsti taikiai.

Panašių atvejų, kai imituojant senus pamatus buvo mėginama įteisinti statinius, Neries regioniniame parke pasitaikė bent penki. Pastarąjį kartą tokia apgavystė paaiškėjo prieš trejus metus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)