Būtent nepaskolinių sandorių mastas ypatingai skiria rezultatus NT rinkoje 2012 m. nuo prieškrizinių 2008 m. Apskritai aktyvumas NT rinkoje nuo prieškrizinių metų atsiliko 6 proc. Išankstiniais Registrų centro duomenimis, Lietuvoje pernai parduoti 22845 butai ir 8174 individualūs namai. Tik ketvirtadalis nusipirktas įkeičiant būstą bankui. 2008 m. bankui būdavo įkeičiama pusė pirkinių.

„Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis „Verslo žinioms“ sakė, kad viena iš rimtų priežasčių, kodėl žmonės nesinaudojo rekordiškai žemomis būstų palūkanų normomis, gali būti nelegaliai uždirbti pinigai. „Kalbu ne apie vokelius, bet apie pajamas iš kontrabandos ir kitokių nelegalios veiklos šaltinių. Juk įsigyjant NT nėra reikalavimo pagrįsti pinigų kilmę, o jis būtų racionalus", - dienraščiui sakė ekonomistas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (136)