Už 7,5 mln. Lt parduodamas visiškai įrengtas 2006 m. statybos 423 m² ploto namas.

„Parduodamas unikalus, pilnai įrengtas prestižiškiausioje individualių gyvenamųjų namų gyvenvietėje Vilniuje esantis namas. Žemės sklypas yra kraštinis ir orientuotas į upės pusę“, – rašoma šio būsto pardavimo skelbime.

Dviejų aukštų name įkurti keturi miegamieji, kurių kiekvienam tenka po vieną vonios kambarį, taip pat yra erdvi svetainė su panoramine lango siena, lubų aukštis 8 metrai. Valgomasis, virtuvė, darbo kambarys, poilsio kambarys su pursline vonia ir garine pirtele. Šalia namo yra atskiras svečių namelis ir dvivietis garažas.

Iš skelbimo matyti, kad pirkėjų jam ieškoma nuo praėjusių metų rudens.

Tik šiek tiek savo kaina atsilieka kitas tame pačiame kvartale stovintis 343,91 m² namas. Už šį penkių kambarių statinį iš pirkėjo prašoma 6,8 mln. Lt. Šis namas pastatytas pora metų vėliau nei pirmasis – 2008 m.

„Nuolatos prižiūrima aplinka, uždara saugoma teritorija, labai solidūs kaimynai. Rami vieta pušų apsuptyje, netoli Neries upės“, – rašoma šio namo pardavimo skelbime, kuris publikuotas šį balandį.

Namus parduoti padedanti nekilnojamojo turto agentūra papildomų komentarų neteikia.

Anksčiau norint šiame kvartale įsigyti sklypą, reikėdavo gauti kaimynų rekomendacijas, dabar neoficialiai kalbama, kad požiūris į naujus kaimynus tapo atviresnis.

Nekilnojamojo turto paslaugų bendrovės „Ober-haus“ Vertinimo ir rinkos tyrimų departamento vadovas Saulius Vagonis DELFI sakė, kad prabangūs namai turi savo pirkėją.

„Prabangus būstas visada turi savo specifinį pirkėją, tačiau negalima sakyti, kad kuo prabangesnis tuo greičiau parduodamas. Yra ratas žmonių, kuriam reikia ne paprasto, o išskirtinio būsto. Be to, Laurų rajone yra susirinkę daugiau ar mažiau vienos klasės žmonės, ten nėra taip, kaip atviruosiuose Valakampiuose, kur šalia prabangaus namo gali gyventi asocialūs kaimynai. Retai galima rasti tokius gyvenamųjų namų konglomeratus, kur gyvena savos aplinkos žmonės ir kur nėra tokių, kurie neatitinka jų kriterijų. Taigi norinčių ten gyventi ir norinčių už tai sumokėti tikrai yra“, – DELFI teigė jis.

Pašnekovas prisiminė, kad anksčiau į šį kvartalą galėjo pakliūti ne visi norintys: „Kai sklypai buvo parduodami, būdavo gaunamos rekomendacijos. Didžiausią kainą sumokėjęs žmogus nebūtinai galėjo patekti į tą gyvenvietę“.

Pasiteiravus, ar tik šie du namai parduodami kvartale, S. Vagonis sakė negalįs atsakyti, nes dažnai prabangus būstas parduodamas be tarpininkų arba agentai jį siūlo tik tam tikriems klientams.

„Nemažai prabangaus turto nepublikuojama viešuose skelbimuose, dažniausiai pasiūloma tiesiogiai tiksliniam klientui“, – aiškino jis.

Aštuonių hektarų uždaroje pušyno teritorijoje įsikūrusi 32 namų Laurų gyvenvietė prisišliejusi prie Neries upės vingio. Gyvenvietės teritorija saugoma, čia sumontuotos vaizdo kameros.

Anksčiau neoficialiai ji buvo vadinama „VP dešimtuko“ kvartalu, nes jame turto buvo įsigiję kai kurie šios grupės verslininkai.

Anksčiau žiniasklaidoje buvo skelbta, kad gyvenvietėje galioja griežtos taisyklės, pavyzdžiui, nelaikyti šunų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (266)