Vilniaus savivaldybė sudarė darbo grupę, kuri turėtų pateikti pasiūlymus dėl vystomo projekto infrastruktūros. Darbo grupė, kurios vadovas yra sostinės vicemeras Jonas Pinskus, svarstys ir naujo tilto per Nerį reikalingumą. Preliminariai numatyta, kad naujasis tiltas turėtų būti skirtas viešajam transportui.

Svarstys, ar reikia naujo tilto

„Sudarytos darbo grupės tikslas – parengti infstrastruktūros plėtros programą, pagal kurią būtų sudaroma sutartis su investuotoju. Darbo grupėje miestas ir teritorijos plėtotojai turės sutarti, kas kokius darbus atliks, kad visos teritorijos plėtra atitiktų miesto interesus. Bus analizuojama situacija, miesto plėtros planai, susisiekimo infrastruktūros planai, viešajam transportui skirto tilto per Nerį (link Vingio parko) poreikis. Atlikus detalią analizę ir pasiekus bendrą susitarimą, programa būtų tvirtinama miesto taryboje“, - DELFI teigė J. Pinskus.

Vicemero žodžiais, pirmasis uždavinys – išsiaiškinti, kaip verslininkai ketina vykdyti savo įsipareigojimus, prisiimtus įsigyjant žemę prie Vingio parko, ir investuoti į sostinės gatvių infrastruktūrą.

„Turime problemą, kadangi yra rekonstruojama Geležinio Vilko gatvė, leidžiantis nuo Vingio parko. Ir ten yra 1,5 kilometro, kur pagal sutartį turėtų renovuoti „Akropolio“, „Velgos“ teritorijos savininkai. Yra ir tiltas į Vingio parką, kurį reikėtų perdaryti. Kadangi tie reikalai nejuda, meras sukūrė darbo grupę, kur mes turėtume analizuoti kompleksiškai visą tą teritoriją. Bandysime žiūrėti ir derinti“, - aiškino „darbietis“.

Pasak jo, 1,5 km atkarpoje, kurios rekonstrukciją pagal sutartį įsipareigojo finansuoti „Akropolio“ statytojai, savivaldybė negali nieko daryti, ir tai yra viena opiausių šios teritorijos prie Vingio parko problemų.

J. Pinskaus teigimu, kol kas anksti svarstyti, kur, pastačius antrą sostinės „Akropolį“, gali prireikti naujo tilto.

Jonas Pinskus
„Įvertinsime poreikį ir vietą“, - lakoniškai kalbėjo vicemeras.

Pasak jo, jei bus nuspręsta statyti naują tiltą, pinigų šioms statyboms Vilniaus savivaldybė ieškos Europos Sąjungos paramos fonduose.

„Pirmoje eilėje vertiname, ar yra galimybė gauti europinius pinigus. Nes Vilniaus miestas, kaip žinote, nėra labai geroje finansinėje situacijoje. Kažkokius projektus vystyti negaunant europinių pinigų yra utopija“, - neslėpė J. Pinskus.

Apie „Akropolio“ statytojų indėlį į naują tiltą kalbėti esą dar anksti. J. Pinskaus teigimu, pirmiausiai bus išsiaiškinta, kaip verslininkai vykdys savo įsipareigojimus sutvarkyti būsimojo „Akropolio“ apylinkėse esančias gatves.

Dėl „Akropolio“ tikslingumo dar neapsisprendė

Be savivaldybės atstovų į darbo grupę įtraukti ir projekto savininko „Akropolio” atstovai: bendrovės „Akropolis Group“ valdybos narys Arvydas Tyla ir bendrovės „Akropolis Lt“ projektų vadovas Valentinas Varnas.

A. Tyla DELFI teigė, jog darbas su savivaldybės atstovais dar nereiškia, kad į Vingio parko prieigas netrukus pajudės buldozeriai.

„Sprendimas dėl prekybos ir pramogų centro statybos darbų įgyvendinimo arba neįgyvendinimo šiuo metu nėra priimtas. Verslo projektas yra vertinimo stadijoje, po kurios ir bus nuspręsta, kaip toliau vystyti buvusios „Velgos“ teritoriją“, - komentavo „Akropolio“ atstovas.

Primename, kad pagal pirminį sumanymą naujasis prekybos centras buvusios gamyklos „Velga“ teritorijoje turėjo iškilti iki 2015 m., tačiau pasikeitus ekonominei situacijai projekto vystymas buvo įšaldytas.

13 ha teritorijoje numatyta vystyti gyvenamosios paskirties, biurų ir prekybinius pastatus. Bendrovė „Akropolis” sklypą iš valstybės įsigijo už 40,478 mln. Lt, vėliau norėjo užginčyti pusės sumos mokėjimą ir laimėjo ginčą pirmos instancijos teisme. Vėliau šis teismo sprendimas buvo apskųstas, o „Akropolio“ statytojai atsisakė savo pretenzijų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (418)