Pasirodo, problemos statybininkų brigadas persekiojo visą statybų laiką, informuoja "Economia". Kai pradėjo smukti nekilnojamojo turto vertė, banko "Caixa Galicia" finansuotą projektą perėmė kitas bankas "Sareb" – vienas iš vadinamųjų "blogųjų bankų".

Tada statybų projektą pradėjo purtyti "gobšumo" karštinė. Pastatas iš pradžių buvo suprojektuotas kaip 20 aukštų statinys, tačiau projekto vykdytojus apėmė neregėtas entuziazmas ir pastatas "ūgtelėjo" iki 47 aukštų. Iš viso pastate bus 269 apartamentai.

Tiesa, sukilęs apetitas ir entuziastingos užmačios netikėtai atsirūgo. Pirminiame dangoraižio projekte buvo numatyti liftai 20 aukštų pastatui. Griebusis sumanymo ištempti pastatą iki 47 aukštų, niekas taip ir nepagalvojo apie liftų sistemos perprojektavimą... Pasirodo, 47 aukštų pastate reikėjo palikti gerokai daugiau erdvės liftams. Deja, "Intempo" dangoraižyje jos niekas nepaliko. Rezultatas – pastatyme dangoraižyje trūksta erdvės liftams ir jų motorams. Tai reiškia, kad liftų šiame dangoraižyje nėra.

Architektai dabar pluša, mėgindami perprojektuoti liftų sistemą, tačiau kaip statybininkai spręs išlindusią problemą, kol kas taip ir lieka neaišku. Žinoma, visada galima prisiminti senus gerus... laiptus?