Viešųjų pirkimų tarnyba palaimino savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ norą neskelbiamų derybų būdu iš garsios architektės Zahos Hadid bendrovės pirkti ne tik 7 mln. litų kainuojantį muziejaus architektūrinį projektą, bet ir šio projekto parengimo ir vykdymo paslaugas, kurių vertė dar 1,5 mln. litų.

Sostinės opoziciją tokios naujienos šokiravo, mat miestas prasiskolinęs daugiau kaip milijardą litų. Trūksta pinigų net būtiniausioms paslaugoms. Tad iš kur meras paims trečdalį milijardo litų muziejaus statyboms, lieka mįslė.

„Vilniaus biudžetas yra daugiau kaip milijardas. Jeigu turime daugiau kaip milijardą, 7 milijonus skirti yra labai nedidelė suma. Tačiau turėkime omeny, kad ne milijardas pliuse, bet daugiau kaip milijardas litų minuse. Biudžetas praskolintas antra tiek. Vaidinasi, esame visiški ubagai, teoriškai - bankrotas. Kiekvienas litas yra brangus, tad 7 mln. šiuo atveju yra milžiniški pinigai“, - sakė Vilniaus savivaldybės Tarybos narys Gediminas Rudžionis.

Tai jau ne pirmas Vilniaus mero sugalvotas projektas mieste. Penktadienį Artūras Zuokas vieši Pietų Afrikos Respublikoje, kur ieško investuotojų, norinčių prisidėti prie Vilniaus oro linijų bendrovės kūrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (753)